Șmecheriile domnului Mișa

Șmecheriile domnului Mișa
Publicat: 06/11/2017, 16:39

Strada/societatea civilă, ca să-i spunem așa, a rămas singura care mai face opoziție. Singura a cărei voce se aude, când și când, îndeobște pe măsură ce cuțitul se apropie de os, producând consecințe. Slavă Domnului că există și se mișcă, pregătind, implicit, acțiuni sindicale declanșate împotriva „revoluției fiscale” a guvernului Tudose.

Odată ce mișcarea de stradă se va stinge, pe fondul somnului adânc al „sfintei” opoziții, nimic nu va mai putea deturna de la intențiile sale actuala putere, căreia îi este greu să-și recunoască greșelile, întrucât nu le mai poate îndrepta, fără să asume și suporte avarii serioase în structură.

Ce a rămas de făcut?

Fie, majoritatea să încerce o repoziționare, vizavi de propriul program de guvernare, cvasieșuat, recalibrându-și promisiunile fiscal în interiorul justelor posibilităților bugetare – scutindu-ne astfel de viitoare convulsii financiare, scumpiri în lanț, inflație, creșterea necontrolată a deficitului, incapacitate de plată, faliment -, fie să continue, neabătut, drumul deja propus, despre care, toți cei care au vreo legătură cu piața economică națională – patronate, sindicate, consilii economice și financiare – susțin că va duce într-o fundătură primejdioasă.

Una din două, am putea spune, deși, ultimele declarații și luări de poziție venite dinspre coaliția majoritară ne transmit că a doua posibilitate, aceea de a insista într-un demers sinucigaș, ar putea fi, cumva, abandonată.

Puterea pare să se află în căutarea „Acarului Păun”.

Astfel, în timp ce liderii social-democrați s-au reunit în ședință, la Vila Lac 1, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că nu va participa la întâlnire, și că nu el trebuie să fie întrebat despre ce va face guvernul. „Dacă ar fi o ședință a coaliției, aș fi prezent. S-ar putea să fie o ședință a celor din PSD, dar asta nu înseamnă că trebuie să fiu prezent. (…) Atunci când este vorba despre adoptarea în Guvern a unor măsuri atât de importante rapiditatea nu este factorul cheie. Eu cred că, din contră, necesitatea de a discuta așezat toate aspectele și toate elementele și toate aspectele pe care le comportă o astfel de decizie, este un moment de normalitate, până la urmă”, a spus liderul ALDE.

Și mai importantă mi se pare, în contextul dat, poziționarea vicepreședintelui PSD, Gabriela Firea, cea care a fost de părere că anunțatele modificări ale codului fiscal fac mai mult rău decât bine. „Am transmis și în cadrul ședinței AMR faptul că pentru toate primăriile de municipii, nu doar pentru Primăria Municipiului București, acest pachet de modificări fiscale nu va aduce lucruri bune, ci din contră. Dimpotrivă, pentru că vor fi bani mai puțini la buget, pentru investiții, ar fi o lovitură foarte mare pentru toate comunitățile, de aceea am solicitat și mă bucur că am primit un răspuns pozitiv și din partea premierului. O îmbunătățire a acestui proiect sau, dacă va rămâne în varianta actuală, stabilirea unui sistem de compensări”, a afirmat Firea.

Să înțelegem de aici că Firea, omul lui Dragnea, cere/asumă o temporizeze a acțiunilor?! Ar putea fi o strategie!

Și cine va fi „Acarul Păun”dacă lucrurile se complică? Firește, ministrul Mișa, care a anunțat că ordonanța va fi dată, totuși, miercuri. Ce om… El, singur, gata-gata să dea guvernul și partidul peste cap.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului