Starea Națiunii: #fucked up

Starea Națiunii: #fucked up
Publicat: 06/04/2017, 11:54
Actualizat: 08/03/2018, 13:27

Chiar și bogații trăiesc într-o formă de recluziune socială în buncărele lor de țoape, blestemați s-o ardă gregar și low profile. Să ieși acum cu încă o mașină scumpă devine periculos.

În fapt, cum se spune în poker: Românul cu bani „stă cu curul pe bani”. Nici fotbal nu le mai trebuie capitaliștilor români, darămite bibiloteci, artă sau investiții în cultură. Vorba lui Șumudică: dacă nu ar fi Becali și drepturile de teve, ar dispărea și campionatul de fotbal.

Intelectualii stau chirciți în coterii cu păreri de grup pro sau contra, dându-și premii unii altora. Refugiați principial în doctrina vestului, ei gresează pe oricine în numele valorilor occidentale și pârăsc recurent România la Bruxelles sau la Washington. Deși, practic, reputația lor politică este distrusă. Reforma în sănătate nu se poate face din cauza medicilor profesori universitari, care lasă moștenire catedre și spitale întregi delfinilor lor.

Reforma în educație nu mai există. În fapt, Educația este o măgărie națională, iar poporul român este conform datelor oficiale (ținute cât mai discret prin sertare) un popor de #pacienți nefericiți.

Academia Română e mai înjurată decât toate academiile din lume.

Cultura românească e pe roșu, citim de patru ori mai puțin ca ungurii, deși ei sunt de două ori și jumătate mai puțini decât noi.

A fi un om de cultură azi, în România, este deja un mare dezavantaj material. Pe când pe vremea comunismului era un pericol, dar erai tratat cu mult mai mult respect.

Presa este ocupată de sistem și are mandat propagandistic de la americani în războiul cu rușii. E denunțată oficial de către forurile europene (EBU) ca fiind cea mai vulgară din Europa. Practic, nu cred că se mai poate face ceva pentru ea, ca entitate liberă. E în comă pe termen nelimitat.

Partidele sunt un dezastru natural, iar partidul de guvernământ și liderul spiritual al guvernului au ajuns la cele mai înalte cote de ură populară din istoria sa. În timp ce, orice partid ați lua din parlament a ajuns o adunătură de oportuniști, selectați după orice alte criterii decât cele ale competenței și onorabilității.

Experimentului capitalist „România” are aspecte de-a dreptul hilare: sunt peste 800 de butice cu păcănele numai în București, alte câteva sute de case de pariuri și cazinouri, iar cel mai important bulevard al Bucureștiului, Magheru, este plin de amanetării, covrigării sau exchange-uri, arătând nu numai starea Capitalei, dar și pe cea a clasei mijlocii.

„Tunul” este tot ce a fost nevoit să priceapă românul din #capitalism, iar „înjurătura” este ce a priceput din #democrație.

Femeile înjură ca bărbații, întru egalitatea sexelor in toate gurile, iar bărbații se pizdifică intr-un ritm amețitor.

Creștinismul ortodox este persecutat atât din interior, unde îl are în scaun pe cel mai puțin popular și trufaș Patriarh din istoria BOR, dar și din societatea civilă, unde a avea o țară ca afară, înseamnă că Biserica trebuie aruncată la gunoi și nu pusă la locul ei de drept.

Familia tradițională nu mai e o opțiune, ajungând un dușman al valorilor occidentale și o frână in calea emancipării de sub jugul constituțional.

Sindicatele se bucură că mai există și încearcă să facă pentru prima dată in istorie chiar și o grevă a muzeelor. Iar studenții…Ou sont les etudiantes d’antan!!? Studenții nu mai protestează nici măcar pentru locurile de fumat, darămite pentu niscai drepturi și calități ale învățământului.

Doar Securitateao duce mai bine decât o ducea înainte de ’89. Are mai mulți bani și resurse umane decât pe vremea lui Ceaușescu, pune oameni în guvern, în presă și magistratură și nu e controlată de nimeni.

Altfel, printre execuțiile silite ale eșecului scolectiv, la vești bune putem trece câteva realizări: s-a făcut nu numai Piața #rezist anul ăsta, dar și leurda. Iar la Geneva am luat aurul pentru cel mai tare pateu vegetal.

Ah, și să nu uit: mergem sigur in Vamă de 1 Mai.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația