Sub Ponta se surpă partidul, Iohannis merge cu bicicleta

Sub Ponta se surpă partidul, Iohannis merge cu bicicleta
Publicat: 23/10/2014, 11:25

Săptămâna nu a început deloc bine pentru PSD. DNA a dat startul cu un dialog între Viorel Hrebenciuc și Dan Șova, care a încins spiritele în Kiseleff. Și, ca și cum nu era suficient că Hrebenciuc este deja la al treilea dosar, că cei doi dezbăteau despre cum o să ajungă Dan Șova președinte la partid, a mai ieșit și bomba cu Marian Vanghelie, care îi înjură pe doi indivizi care-l urmăreau, crezând că sunt, ca de obicei, paparazzii tocmiți de Victor Ponta și Sebastian Ghiță.

Partidul avea nevoie de „un pic de ordine și disciplină”. Așa că Victor Ponta i-a „autosuspendat” pe cei trei care i-au stricat Feng Shui-ul în campanie. Niște gloanțe oarbe, suspendările din funcțiile din PSD nu reprezintă decât praf în ochi, atât cât să salveze aparențele. Cuvintele-cheie, ordine și disciplină.

Problema nu a fost că Viorel Hrebenciuc apare în trei dosare penale sau că și Dan Șova este acuzat de trafic de influență. Nu a fost o problemă nici măcar faptul că mai are un încă un deputat implicat în retrocedările ilegale, alături chiar de Ilie Sârbu. Sau că Marian Vanghelie reclamă un fapt de o gravitate siderantă, că este urmărit de Sebastian Ghiță, în numele însuși premierului României. Nicidecum, pe Ponta l-a supărat că la partid se împart bomboanele de pe colivă înainte de alegeri. L-a supărat că el este deja un „post”, că lupta pentru puterea „post-Victor” a izbucnit cu violență în interiorul partidului și că asta se vede inclusiv la televizor. Totul în plină campanie electorală.

Victor Ponta a pornit în campania electorală cu șanse incredibil de mari de a ajunge președinte. Nu avea de făcut mare lucru, vorba lui, putea să stea să mănânce popcorn în fața televizorului. Mai ales în condițiile în care contracandidații săi au alte activități mai interesante decât lupta electorală. Practic, Victor Ponta alerga singur către Cotroceni. Ghinionul lui, s-ar putea să iasă pe locul doi și nu din cauza contracandidaților. Ci din cauza DNA, care, cel puțin în ultimele săptămâni, a cam pus tunurile pe pesediști.

Într-o cursă electorală colorată, desfășurată mai mult în mediile online, principalul contracandidat al lui Victor Ponta, prezidențiabilul Klaus Iohannis, mai mult doarme. Sau se plimbă cu bicicleta, atunci când ar fi trebuit să profite de gloanțele trase de procurori. Măcar să le adune din fața sediului PSD din Kiseleff, în loc să pedaleze liniștit. Victimele PSD cad, una câte una, iar Iohannis și ceilalți candidați ar putea să profite la maxim de „durerea” lor, întinsă gratuit pe tava electorală.

Și dacă se va întâmpla ca Victor Ponta să piardă cursa pentru Cotroceni, victoria nu va fi a celui care câștigă președinția. Victoria va fi a DNA-ului, iar voturile vor fi date împotriva corupției, nu în favoarea unui alt candidat.

Despre tandemul Șova – Hrebenciuc, plus negocierile în care moneda de schimb era o lege a amnistiei și grațierii, am aflat din interceptările DNA. La polul opus, tandemul Dragnea-Ghiță este deja asumat public. Să fie aceasta ordinea și disciplina pe care o cerea Victor Ponta? Lupta pentru șefia în PSD este mai mare decât lupta pentru Cotroceni pentru că, în orice variantă, Victor Ponta nu va mai fi președinte de partid. Iar miza este cine preia frâiele, cine va primi moștenirea lui Iliescu. Și, mai important, cine va dispărea din poza de grup a PSD, după 16 noiembrie 2014.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului