Super-Orban – un lider fără drept la APEL

Super-Orban - un lider fără drept la APEL
Publicat: 14/07/2018, 21:47

Omul nostru, întrebat într-o bună zi, din săptămâna abia încheiată, dacă exclude o coaliție de tip Convenția Democrată, alături de USR, PMP și Cioloș, a răspuns: „La ora actuală, PSD s-a dus atât de tare în cap, încât nu cred că e necesară, acum o astfel de coaliție”. Și, ca și când n-ar fi fost de ajuns, a continuat: „PNL nu s-a dus la 12 la sută, iar Ponta nu s-a dus la 8 sută. Suntem în dialog, cooperăm, avem acțiuni comune, când e necesar susținem demersuri comune, în schimb nu are rost să discutăm astfel de demersuri”. Și, încă: „PNL va participa pe liste proprii (la europarlamentare – n.n.) pentru că nu se amestecă familiile politice europene. La prezidențiale, eu știu că PNL îl va sprijini pe Iohannis și nu am alte garanții referitoare la alegerile prezidențiale ale altor formațiuni politice. Referitor la locale, sigur că vom gândi diferite alianțe, acolo unde este nevoie să batem PSD”.

Dacă nu mi-ar fi foarte simpatic șeful liberal, mai-mai că m-aș gândi că, tocmai el a pus gând rău PNL-ului, la pachet cu președintele de țară.

Auzi vorbă la Ludovic: „La ora actuală, PSD s-a dus atât de tare în cap, încât nu cred că e necesară, acum o astfel de coaliție”.

Păi, despre acum o fi vorba, oameni buni sau despre prezidențialele de la anul și despre parlamentarele din 20-20, vorba Vioricăi, fată deșteaptă, cu „mici probleme de exprimare”, potrivit observației lui Năstase, omul cu ouăle…

Să-i spună cineva lui Orban despre ce vorbim, ce Dumnezeu!

Ca și când ar fi de ajuns un enunț înțepat, că victoria e gata: „La prezidențiale, eu știu că PNL îl va sprijini pe Iohannis” și Iohannis va câștiga, pur și simplu, fiind un dat.

Poate că Ludovic speră ca și la anul, să fie ca acum cinci: Ponta/Dragnea și PSD să facă un șir nesfârșit de gafe, astfel încât Iohannis să beneficieze, peste noapte, de un milion de voturi în plus.

Eu îi atrag atenția liderului PNL că, până la anul, e cale lungă, și că, după cum se vede, președintele nu duce viață prea ușoară prin cotloanele Cotrocenilor.

Revocarea Codruței i-a produs multe bube-n cap, chit că omul a acționat conform Constituției. Când e vorba de război, nimeni nu-ți iartă corectitudinea politicilor pe care le duci, fiecare adulmecând tăietura-n carne vie.

Pe de altă parte, e posibil să urmeze o suspendare, Dragnea și obedienții săi declarând că sunt pregătiți, indiferent de consecințe, să-l zboare pe Iohannis din fruntea țării. Cu atât mai mult acum, când, după perversa venită de la Veneția, trebuie să riposteze, ferm și violent.

Pe de o parte, demersul/suspendarea ar putea fi benefică pentru președinte, cu condiția să-și mai aducă cineva aminte de el prin noiembrie – după figura cu revocarea – în ajun de sărbători, în cazul în care va fi referendum.

Pentru că, dacă nu va fi, umilința revenirii, ca a unei marionete, o să rămână.

Nu că am ceva cu Orban, dar fițele astea ale lui, de lider de super-partid, îmi dau frisoane și mă văd nevoit să amintesc că USR și România Împreună au semnat, deja, la comun, un apel prin care le cer românilor să se unească „pentru salvarea democrației”: „Vă chemăm alături de noi în demersurile pe care le vom face, suntem deschiși la dialog, propuneri și chemăm orice organizație democratică, asociație profesională, sindicat, ONG, instituție academică să se alăture acestui apel și să găsim împreună soluții și acțiuni comune pentru salvarea democrației. Ne angajăm și vă propunem să folosim împreună toate resursele și instrumentele parlamentare și civice pe care le avem la dispoziție pentru a-i împiedica să meargă până la capăt”, spun Cioloș și Barna.

Sigur, mâine-poimâine, vor avea și o propunere comună pentru Cotroceni, o coaliție pentru parlamentare și una pentru locale.

Nu vreți să vă treziți din beția unei puteri de mult apuse, domnule Orban? Nu de alta, dar apar zorii lui 2019 și rămâneți și fără președinte, fără sufragii parlamentare și fără alianțe… inutile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...