Triunghiul dușmănos Teodorovici-Tudose-Soros

Triunghiul dușmănos Teodorovici-Tudose-Soros
Publicat: 17/07/2017, 20:19

Flama ne-a prins pe toți odată cu transformarea spontană a fostului ministru din guvernele Ponta, Eugen Orlando Teodorovici, într-un bătăios „Gică-Contra”, așezat de-a latul guvernului Tudose. (Și când spui Tudose, e de la sine, că spui Dragnea. Iar dictonul latin al șefilor Alexandriei a fost, este și va fi: „Dai în mine, dai în tine, dai în fabrici și uzine!”).

Astfel că, după ce abia unsul consilier onorific al premierului Tudose a avut păreri cu voce tare, gen: greșit investiție în stadion la Alexandria; greșit afaceri la Biserică fără impozit; greșit impozit pe cifra de afaceri și bir pe salarii mari – a zburat cu reacție, până dincolo de Videle.

Orlando Teodorovici nu mi-e simpatic, pentru că, de câte ori era invitat, în campanie, ca să ne spună ceva despre programul de guvernare al PSD, vorbea întotdeauna mult, însuflețit și relativ patinat, astfel încât nu-l înțelegeam nici pe el și nici pe interlocutor, peste care vorbea, în mod constant.

Cu toate acestea, n-aș putea afirma că nu e pe meserie, de vreme ce și l-a luat consilier pe financiar-fiscal însuși premierul Tudose, Mihai Tudose.

Așa că, atunci când a venit să se mărturisească, „dopo-festival”, m-a făcut curios. Iar ce am înțeles eu, cel mai bine și mai bine, a fost că Tudose e tot una cu Grindeanu.

De ce? Iată „stenogramele”!

Dragnea, despre stadionul din Alexandria și opoziția lui Teodorovici: „Dacă a vorbit ditamai consilierul premierului, cum să îmi mai permit eu să îmi dau cu părerea? (…) Dar am înțeles că este vorba despre o inițiativă mai veche. Am înțeles că de doi – trei ani de zile se tot chinuiesc cu niște hârtii. Nu știu, nu decid eu, decide ministerul, decide Compania Națională de Investiții. Ceea ce constat eu de fapt și de drept este că în Teleorman nu mai este voie să se facă nicio investiție, absolut niciuna. Le spun celor din Teleorman că nu mai au dreptul la nicio investiție!”.

Tudose, despre demiterea și opoziția lui Teodorovici: „Domnul Teodorovici a fost colaboratorul meu și am crezut că putem colabora pe consultanță, dacă doriți, la ceea ce dumnealui se pricepe, pe financiar-fiscal. Numai că domnia sa a înțeles greșit și s-a transformat într-un purtător de cuvânt și nu a înțeles că ideile pe care domnia sa le are trebuie să le aflu de la el, nu prin intermediul presei, mai ales eu nefiind de acord cu cel puțin majoritatea dintre ele”.

Ponta, despre cele de mai sus și opoziția la Teodorovici: „Când Eugen Teodorovici a acceptat solicitarea lui Liviu Dragnea și a votat pentru căderea Guvernului PSD Grindeanu – a fost considerat bun de conducerea PSD! Când Eugen Teodorovici a spus un lucru perfect adevărat despre modul netransparent și ineficient în care Liviu Dragnea (prin semnătura doamnei ministru Sevil Shhaideh și a Secretarului General Busuioc) împarte banii publici din PNDL – a fost dat afară din funcția de consilier onorific! Este clar că nu am cum să înțeleg modul de gândire și acțiune al actualei Conduceri a PSD – și zău că nu văd absolut deloc de ce acestea ar fi bune pentru votanții PSD și pentru toți românii!!!”.

Teodorovici însuși: „Deci de asta am fost demis, că am vorbit?! Păi, m-am mai liniștit! Sincer, credeam că în spatele meu se va spune că e chiar Soros! (…) Dar dacă suntem bărbați adevărați, să spunem lucrurilor pe nume! Eu întotdeauna am spus ceea ce gândesc, nu trebuie să-mi permită cineva să fac acest lucru. Ce a spus premierul e una, iar adevărul este că supăratul a fost Dragnea, pe tema stadionului din Alexandria. Asta s-a întâmplat, iar Tudose trebuie să recunoască asta.

Eu nu m-am transformat în purtător de cuvânt, dar ceea ce am de spus voi spune întotdeauna. Nu a fost vorba de impozitul plătit de Biserică, de faptul că mi-am exprimat dezacordul față alte impozite, ci despre stadion. Iar o astfel de investiție nu se susține, câtă vreme ne confruntăm cu destule alte probleme.

Dacă nu le convine, mă mai pot da afară de la șefia Comisiei economice și din partid. La urma urmei, dragoste cu forța nu se face!”.

Păi, nu?!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
Soția unui artist din România, probleme mari de sănătate! A făcut anunțul șoc: „Femeile care...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu: Ajunsese să cântărească 35 de kilograme și...
Modul înfiorător în care cetățeanul turc i-ar fi luat viața Mirelei. Avocatul bărbatului în vârstă...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
Anamaria Ferentz, surprinsă de cum arată Bucureștiul, după zece ani de când nu l-a mai...
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
Cum se implică Robert Drilea în creșterea copiilor Deei Maxer: "Mă surprinde cu toate lucrurile...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Alexander Fleming, inventatorul penicilinei. „Penicilina a zăcut pe un raft timp de zece ani, în...