Țuțuianu a eliminat deja două ținte: un TAB și-un președinte

Țuțuianu a eliminat deja două ținte: un TAB și-un președinte
Publicat: 21/07/2017, 07:02

Interesant este că liberalul Ovidiu Raețchi încearcă să dea, cumva, întâmplării, un soi de „aură violet”, ceva din densitatea lucrăturilor la nivel înalt, mă rog, să-i atribuie oarecare substanță, ba, chiar un strop de materie cenușie, de, acuzând Ministerul Apărării de punerea în operă a unor „răfuieli politice”, ce ar fi condus la neinvitarea președintele Klaus Iohannis (comandantul forțelor armate și președintele Consiliului Suprem de Apărare a Țării, potrivit Constituției României, art. 92 cu 1), la ceremoniile prilejuite de Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene.

„Foarte ciudat refuzul MApN de a-l invita astăzi pe președintele Iohannis, care este totuși cel mai important reper instituțional pentru forțele armate române, la Ziua Aviației. În mod normal, invitațiile de acest gen se fac din oficiu, pe baza unui protocol rigid, testat de ani de zile. Și sunt dublate de o procedură de confirmare. În plus, la acest nivel corespondenta ar trebui sa fie una specială, securizată, fiind greu de crezut că ea se poatepierde pe drum. Teoretic, e mai probabil sa avem de-a face cu o răfuiala politică decât cu un act de incompetență. Avem motive serioase de îngrijorare dacă Ministerul Apărării, care trebuie să funcționeze ca un ceas in momente de criză, nu e in stare nici măcar să transmită niște plicuri. Cred că ministrul Țuțuianu datorează niște explicații scrise mai lămuritoare și convingătoare pentru Comisiile de Apărare din Camera și Senat”, a scris Raețchi, pe Facebook.

Și, dacă ar fi așa cum spune liberalul, ce altceva decât o doză substanțială de prostie ar fi stat la baza premeditării unui atare act de „răfuială politică”?

I-ar putea aduce neatentului ministru al Apărării, episodul în discuție, vreo intensificare a aurei politice? L-ar putea înălța în gradul respectului de sine sau al respectului celorlalți față de el și de „subtilitățile” sale profesionale?

Ar putea crește el în ochii partenerului strategic american, în percepția decidenților NATO, în gândirea – oricât ar fi ea de pozitivă – a șefilor UE sau ai cancelariilor europene și de aiurea, a românilor, dacă s-ar stabili, în final, că nu a fost vorba de prostie, ci de rea voință?

Cum să crezi că ești cool dacă nu-l inviți, pur și simplu, la sărbătorirea zilei unei arme, chiar pe comandantul Forțelor Armate ale țării tale, oricât de paralel ai fi cu Oștirea? Cum să-ți treacă prin cap că te vei scoate la vopsea, vreodată, după ce ai pus la cale un gest de asemenea „calibru”?

Oricum ar fi, prostia rămâne, la suprafață și în profunzime, una de zile mari, în urma căreia toți cei enumerați mai sus nu pot trage decât o concluzie: musai să fie, de acum încolo, de mii și mii de ori mai vigilenți, aici, pe „Frontul de Est”, de vreme ce unii dintre oficialii Ministerului Apărării din România nu sunt în stare să mențină în funcțiune și să coordoneze, vorba lui Raețchi, nici măcar un „protocol rigid, (de pace) testat de ani de zile”, uitând, în esență, unde și-au pus comandantul suprem, darămite să-și mai aducă aminte pe unde au pus avioanele, TAB-urile, fregatele, soldații, Scutul de la Devesele sau mai știm noi ce…

Ia auziți cum sună cel mai penibil comunicat al MApN, emis d.H.: „Ministerul Apărării Naționale își cere scuze pentru erorile apărute în transmiterea invitațiilor de participare la sărbătorirea Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene către Administrația Prezidențială și autoritățile publice centrale. Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a dispus în regim de urgență luarea măsurilor necesare eliminării disfuncționalităților de natură birocratică ce au condus la crearea acestei regretabile situații„.

Adică, nu-i așa, să elimine disfuncționalitățile, de urgență, iar răspoimâine, pe 23 iulie, să-l invite, cu fast, pe comandant, la Ziua Presei Militare…

Hai, la mulți ani!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
Soția unui artist din România, probleme mari de sănătate! A făcut anunțul șoc: „Femeile care...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
Cursul valutar BNR pentru 16 aprilie 2024: Ce se întâmplă pe piața valutară?
Modul înfiorător în care cetățeanul turc i-ar fi luat viața Mirelei. Avocatul bărbatului în vârstă...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
Robert De Niro își deschide hotel lângă Vama Veche. Unde va fi și cât costă...
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
"În ciuda experienței mele, m-am emoționat la fiecare scenă jucată cu ea". Cem Davran, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Iată cele mai căutate trăsături la un partener, potrivit științei