Un scuipat suveran de la Ponta: „jurnaliștii fascisto-comunistoizi”

Un scuipat suveran de la Ponta: „jurnaliștii fascisto-comunistoizi
Publicat: 05/04/2014, 12:58
Actualizat: 06/07/2016, 15:36

Toată politica vorbește despre „ieșirea” lui Ponta pe Facebook. Unii spun că textul său ar ascunde/masca/declanșa o strategie de campanie: a) pentru europarlamentare; b) pentru prezidențialele din toamnă-iarnă; alții, că dimpotrivă, îi e teamă până la clănțănitul dinților de o confruntare directă cu un candidat al dreptei, în turul doi, mai ales dacă, prin absurd, el s-ar numi Crin Antonescu, ceea ce-l face să caute, din timp, o ieșire civilizat-rezonabilă din scenă; există și cei care spun că depeșa este un semnal dat baronilor panicați și „terorizați de mascații regimului oribil al ultimilor ani”.

Dincolo, însă, de plăcerea sondării adâncurilor „panseului” lui Ponta, ar trebui să remarcăm revolta sa la vedere, față de toate vocile critice îndreptate împotrivă-i. Premierul se declară copleșit de „abuzurile acestui an, de persecuțiile politice, de calomnii, nedreptăți, trădări și dezamăgiri”. Anunță că vrea să pună capăt „tranziției de la societatea comunistă (cu accesele sale securiste din ultimii 10 ani) spre o țară europeană, cu oameni mai liniștiți și mai demni, guvernați de valori și obiective comune nu de „frica de mascați și de linșajul public din partea unor jurnaliști fascisto-comunistoizi”.

În consecință, premierul e profund întors pe dos de tupeul celor care îi spun că bate pasul pe loc, de peste doi ani, guvernând fără viziune, fără strategie, doar prin impunere și taxare; e dezamăgit de „trădări”, cu trimitere la Crin Antonescu și PNL, care au renunțat, într-un târziu, să mai crediteze prin prezență, un guvern lipsit de perspectivă; e speriat de „nedreptăți”, probabil acelea ale Justiției, care nu mai participă la jocurile politice; e terorizat de mascați și de linșajul jurnaliștilor fascisto-comunistoizi, care își permit să scrie despre abuzurile și manevrele baronilor PSD, dovedite până acum, de DNA, într-un sfert de țară.

În loc să admită că partidul pe care îl conduce are o mega-problemă legală – 10 dintre baronii Kiseleff-ului aflându-se azi prin închisori și tribunale din motive de corupție -, să-și asume această stare de fapt și să-și dea demisia de onoare, Victor Ponta exagerează nepermis, acuzând „o anumită parte a presei” – ca să ne întoarcem la izvoarele luptei necontenite dintre ziariști și social-democrație – de fascism.

Nici mai mult, nici mai puțin. Premierul, cu hățurile scăpate, se arată mereu mai deranjat de faptul că presei nu i se face frică de el, că nu-l aplaudă, in-corpore, necontenit, că nu-i ridică osanale și că nu-i iubește pe baroni, necondiționat.

Deh, au trecut timpurile lui Năstase, când șefa sa de cabinet suna prin redacții, ca să ceară socoteală despre cele scrise împotriva premierului și să interzică, pe viitor, aceste fapte. Acelea, ar trebui să-și amintească Victor Ponta, erau vremuri de „groază și penibil”; acelea erau timpurile în care politicile securisto-comunistoide guvernau țara; aceea era o viziune fascistă îndreptată împotriva principiilor statului de drept.

Actualul premier și-a adus aminte de „aceste aspecte sociale”, tocmai acum, când se împlinesc 13 ani de când premierul Adran Năstase l-a numit în funcția de Șef al Corpului de Control al Guvernului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier