USL își cară pumni în cap

USL își cară pumni în cap
Publicat: 18/11/2013, 22:01
Actualizat: 05/07/2016, 21:44

Ăla mic, Daniel-subordonatu”, zice: „N-o să mă… cobor eu, să răspund celor spuse de Antonescu!”. Și, pe urmă, ăl bătrân, Dan: „Spusele mele nerușinate au readus bunul simț în USL. Antonescu începuse să-i facă ochi dulci lui Băsescu…”. Pe urmă, iar ăla micu”: „Dumneavoastră – zice, ați înțeles ceva, că eu n-am înțeles nimic. Facem eforturi conjugate ca să-l pricepem pe Antonel. Cică Ponta e parșivel, eu, subordonel, șefu, nea Rușinel!! Pentru Băsescu n-a mai avut viziune, deși putea să-i spună și lui într-un fel…”.

Păi, n-a știut el, Dragnea-vulpoiul, ce face, când a tras semnalul de alarmă?! „Stăm să ne care ăștia, de la PNL, pumni în cap cu nemiluita”, a zis, duminică, după slujbă. Că el e credincios; a recunoscut că merge la biserică, bate mătănii și stă cu ochii-nchiși în pronaos, nu se bagă-n portofel la preafericiți, ca să nu-i nefericească. Pui problema că pleacă și popii după medici. Cin” te-ngroapă?!

Așa că USL-ul stă conform stenogramelor de mai sus: toți îi trag pumni în cap lui Antonescu și pe urmă îl întreabă niznai „Mai vrei… la Cotroceni?!”. Apoi, iar spune ăla micu”: „Eu zic că domnul Antonescu riscă mult prin atitudinile din ultima perioadă. Sigur că, dacă mai vrea, noi continuăm să-i dăm… o mână de ajutor; să-l susținem la președinție. Așa s-a hotărât, așa facem. Dar numai dacă mai vrea…” și iar, dă-i, și iar susține-l.

Cam așa arată, azi, USL-ul. De când a încropit un fel de majoritate parlamentară, cu traseiștii lui Diaconescu, cu PC și UNPR, PSD se luptă să-l convingă pe Crin să meargă acasă de bunăvoie. Strategia e simplă: îți spun trei oameni că ești beat, te duci și te culci. Dar ce te faci, că Antonescu nu mai vrea; i-a fugit somnul.

„Nu! Nu e nimic de discutat cu PC – zice, pentru că ACD nu mai există. S-a rupt când îl căutam eu, p-aci, pe Daniel ca să-l întreb ce părere are despre numirea doamnei Kovesi, și nu-l găseam; era la minister. Oricum, noi am purtat dialog cu PSD. Constantin este doar un subordonat al lui Ponta”, l-a înțepat Crin pe conservator.

Așa că e limpede – mâine se face descentralizarea, de poimâine baronii vor impune legea junglei în feude și, de răspoimâine, stânga o să mănânce liberali pe pâine. Vă imaginați că Antonescu va fi devorat. Nu degeaba zice Constantin „Noi – adică el și cu elefantul PSD – încercăm să ne convingem oamenii din teritoriu să-l susțină, dar dacă el – adică Antonescu – va continua să aibă o astfel de atitudine – adică să nu fie subordonatul nostru -, n-avem ce-i face; nu putem convinge oamenii, dacă ei – adică liberalii și cu șeful lor – nu sunt rezonabili…”.

Sigur că din tot circul, mâine se va desprinde, oficial, un singur „adevăr”: USL este o formațiune politică solidă, cu program ferm și viitor luminos. La urma urmei, nu ACD a dispărut, de facto – vorba liberalului -, ci uniunea însăși, în esența și credibilitatea sa, câtă vreme „asociații” și-au pus poalele în cap, unii altora, în mijlocul bătăturii.

Iar asta seamănă, tot mai mult, cu casa aia șubredă din care nimeni nu vrea să plece, cu orice risc, de teamă să nu piardă comoara din perete.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău:...
FILMUL crimei din Crângași! Detalii șocante: Ce s-a întâmplat, de fapt
„În loc să facem nuntă, facem înmormântare”. Imagini dureroase de la înmormântarea Monicăi, tânăra de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
A murit un mare campion din România: Dumnezeu sa te ierte, drum lin către cer!
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
„Poarta către Lumea de Dincolo” din Siberia a început să se despice
×