Victor Ponta, marioneta de serviciu

Victor Ponta, marioneta de serviciu
Publicat: 26/03/2016, 19:40

Ei bine, da! Documente DNA arată că fostul premier, pe vremea când era în funcție și poza în SuperPonta, devenise, de fapt, „nebunul” de negru pe tabla de șah a lui Sebastian Ghiță. Omul care îi susținea, pe diagonală, și făcea „plățile” – numiri pe funcții, impuneri în teritoriu, avansări – pionilor folosiți de mafiile regionale, care capturau/capturaseră, en passant, zone politico-administrative de interes sau care aveau acces la informații, în cazul de față, oamenii „Sindicatului de la Ploiești”.

Șmen clasic în care caracatița corupției își întindea tentaculele până la vârful puterii decizionale.

Conform referatului DNA, prin care anchetatorii au cerut, în urmă cu două zile, arestarea deputatului Sebastian Ghiță, acesta din urmă i-ar fi facilitat fostului procuror șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Liviu Tudose, o întâlnire cu Victor Ponta. Premierul de atunci, la rândul său, i-ar fi propus magistratului funcția de director al Departamentului pentru Luptă Antifraudă, în schimbul furnizării de informații din dosare, „camaradului” Ghiță. Inclusiv, pentru a-l salva pe Mircea Cosma, zis „Moșu”, liderul social-democrat al CJ Prahova, cercetat pentru fapte de corupție.

Între timp, Tudose, omul lui GhițăPonta, după ce a fost uns „naș” de cununie al unor prieteni de-ai deputatului – ca să nu bată la ochi prea desele lor întâlniri -, a fost reținut și arestat preventiv pentru furnizare de informații din dosare aflate pe rol.

Iar el, obișnuit cu „mișcarea” informațiilor în teritoriu, le-a „dresat” anchetatorilor povestirea întâlnirii cu premierul.

Sigur, apărătorii lui Ponta ar putea susține, în replică, greutatea probării delațiunii, considerând-o doar ca pe o încercare disperată a numitului pion de a-și mai reduce din eventuala pedeapsă.

Iar multă lume, care, poate, a uitat episodul „Baronul Duicu, de la Severin, face trafic de influență din biroul lui Ponta”, i-ar putea crede.

Spre aducere aminte, potrivit unui alt referat DNA, la data de 20 martie 2013, fostul șef al Consiliului Județean (CJ) Mehedinți i-ar fi cerut lui Doru Dumitrescu, atunci adjunct al secretarului de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, șef al Departamentului de Ordine Publică, să discute cu Petre Tobă pentru a obține promovarea lui Ștefan Ponea – șeful Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Mehedinți la data respectivă -, într-o funcție de conducere în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Aceiași procurori precizează în referatul de prelungire a arestării lui Duicu Adrian că, pe data de 13 iunie 2013, Petre Tobă, atunci inspector general IGPR, „s-a prezentat la Guvern, la solicitarea premierului Victor Ponta, pentru a discuta cu Duicu”.

În respectivul referat se menționează următoarele: „Din declarația martorului Tobă Petre, inspectorul general al Poliției Române, rezultă faptul că s-a întâlnit cu inculpatul Duicu Ioan-Adrian în sediul Guvernului, prilej cu care acesta din urmă a făcut la adresa inculpatului Ponea Constantin Ștefan, șef al Poliției Mehedinți”.

Cu două zile înainte de întâlnire, Duicu îi comunica lui Dumitrescu faptul că pe data de 13 urma să meargă la premier. „Mă duc la premier dimineață și o să-l pun și pe premier să sune, că eu vreau să-l stabilizez pe acesta bine acia”, se arată în comunicat.

În urma rezolvării „deal-ului”, Duicu le transmitea, atât lui Ponea, cât și adjunctului secretarului de stat, Dumitrescu, următoarele, potrivit referatului în discuție: „L-a chemat acolo șeful ăl mare, l-a chemat acolo la Guvern; și a venit acolo; ok. (…) Ție (lui Ponea – n.n.) ți-a rezervat director adjunct la Ordine Publică și-l ține până te hotărăști tu să pleci de-acolo …”.

În consecință, putem trage concluzia – potrivit și măcar celor două referate ale DNA din care am citat mai sus – că baronii PSD l-au folosit, și nu o singură dată, pe cinstitul premier, ca pe o curea de transmisie a ordinelor lor către șefii centrali sau locali ai celorlalte instituții ale statului de drept.

PENTRU COMENTARII VĂ AȘTEPT PE PAGINA DE FACEBOOK –MARIAN SULTĂNOIU

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Klaus Iohannis, cu altă femeie de 1 decembrie! Cine e bruneta superbă? Oamenii au făcut...
FOTO. Iubita fiului lui Ion Țiriac, apariție incendiară! `Sori e atracția finalului de an`
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Caz terifiant! Campioana olimpică, ruptă cu bătaia de iubitul ei! Judecătorii nu l-au pus sub...
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un bărbat a încercat să se vaccineze anti-Covid într-un braț fals de silicon pentru a...
Klaus Iohannis, cu altă femeie de 1 decembrie! Cine e bruneta superbă? Oamenii au făcut...
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
MEDIC de la Spitalul MEDGIDIA, DECORAT de IOHANNIS!
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
Umilinţă cumplită pentru Klaus Iohannis! L-a distrus: „Mi-aș da mâna dreaptă pentru un alt președinte”
Vești proaste despre Alexandru Arșinel. Anunț trist, de ultimă oră. S-a întâmplat imediat după operație
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...