Victor Ponta, stai liniștit, PNL doarme pentru tine!

Victor Ponta, stai liniștit, PNL doarme pentru tine!
Publicat: 25/05/2015, 12:55

Dacă vă mirați de ce marele Partid Național Liberal nu a ajuns la guvernare și nu pare să fie în stare să lege nici măcar o frază articulată în opoziție, faceți un mic exercițiu și încercați să răspundeți la aceste provocări:

1. Numiți – făcând apel la memorie – o singură măsură din programul de guvernare la care au lucrat, lucrează, finisează marii peneliști încă de anul trecut. Sau un set de măsuri sau un proiect pentru România.

2. Numiți – în afară de Cătălin Predoiu – propus, des-propus, viitor fost care va fi fost prim-ministru sau poate nu – un singur nume al unui om din PNL despre care știți că va ajunge la Palatul Victoria ca să ocupe o funcție de ministru. Un viitor ministru al Educației sau al Sănătății, Finanțelor, Transporturilor.

Lipsa de coerență în discursul Partidului Național Liberal arată cât de nepregătiți sunt, cu adevărat, acești oameni să preia administrarea țării. Și cât de surprinși au fost de victoria nesperată a lui Klaus Iohannis la prezidențialele din 2014.

În aceste ultime luni, rar ne-a fost dat să vedem niște oameni atât de slab pregătiți și atât de inexistenți pe scena politică. Asta deși au la dispoziție cele mai bune arme – imensa popularitate a președintelui care a candidat din partea lor, cele mai înalte procente în sondaje din istorie, gustul amar după ani de guvernare Ponta, la care gafele se adună în percepția publică zi de zi.

E ca și cum o echipă de fotbal foarte mare joacă acasă, pe un stadion plin cu fani, pe o miză imensă, cu un adversar extrem de vulnerabil cu poarta goală. Iar marea echipă, marii golgeteri – ratează în fața porții de la un metru pentru că unii nu văd mingea, iar alții se ciocnesc cap în cap, fără tactică, fără mijlocași, fără vârf de atac, fără căpitan de echipă. Evident, la final de meci constată cu stupoare că au luat bătaie acasă, cu șansa întâi.

Că PNL nu e în stare să preia guvernarea – se vede de la o poștă. Ce e mai grav pentru liberali este că la orizont începe să-și facă loc perspectiva unei înfrângeri la alegerile generale din 2016. Pentru că, la polul opus, învinșii din noiembrie joacă tare, la rupere, par să aibă strategie, comunicare și sânge.

Liberalii au avut o mulțime de torpile pe care le-au lăsat să se dezamorseze, deși în față era un PSD în derivă și un premier încă amețit: dăduse cu capul de pragul de sus în 16 noiembrie și descoperise cu stupoare că e un prag și jos, un popor care nu l-a vrut, dar peste care dorea să treacă obraznic.

Acciza despre care Victor Ponta a recunoscut că a fost o eroare, ideea nefericită de impozitare a bacșișului scoasă după o săptămână, criza manualelor școlare, gafele personale ale premierului, refuzul său de a organiza alegeri unde legea și judecătorii l-au obligat- la toate acestea și la câte altele, șefii PNL au fost niște țânțari care doar te bâzâie iritant fără să simți că te mușcă.

S-au jucat de-a tricourile imprimate cu mesaje și se ceartă că niște țațe cu chef de scandal la obor.

Dacă PNL vrea să aibă cea mai mică șansă să viseze la guvernare, trebuie să iasă să vorbească. Să pună pe toate gardurile măsurile din programul de guvernare, încât să știe oamenii la ce să spere- impozite mai mici, autostrăzi, păduri, turism, programe de finanțare. Să iasă pe internet, pe social media, în ziare, în reviste, la radio, la televizor. Să facă un guvern din umbră, cu nume și fețe care vor fi miniștri. Să „marcheze” om la om fiecare actual ocupant din guvernul Ponta. Cu discurs simplu, în opoziție, cu soluții inteligente și critică.

La cum arată astăzi, cu vara în față, liberalii par însă mai aplecați spre a pierde rușinos alegerile în 2016.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....