• Publicat:
Puterea Gândului

Victor Ponta trebuie să plece de la Guvern acum!

Victor Ponta trebuie să plece de la Guvern acum!
Pentru batjocura și umilința la care i-a supus pe propriii cetățeni, cărora le-a încălcat dreptul fundamental de vot...

Câteva gânduri la cald:

– Pentru batjocura și umilința la care i-a supus pe propriii cetățeni, cărora le-a încălcat dreptul fundamental de vot, acest premier iresponsabil trebuie să plece. A împiedica un cetățean să voteze este o faptă penală, or Guvernul României, condus de Victor Ponta, a împiedicat mii, poate zeci de mii. Planul deliberat de obstrucționare a votului din diaspora nu este doar cel mai rușinos gest politic al ultimilor 25 de ani, ci și un act de genocid democratic. Pentru asta, Victor Ponta nu trebuie să mai rămână nici măcar o secundă într-o funcție pe care nu numai că nu a onorat-o, dar în care nu mai are legitimitate.

– Am văzut în seara aceasta ceea ce am scris în repetate rânduri aici. Marele Victor Ponta s-a dezumflat ca un balon în care diverși au băgat, în ultimul an, aerul cald al milioanelor de stat. S-a dezumflat sub propria-i aroganță și impostură iar la aceste ore este purtat, așa cum i-au purtat popii icoana electorală, în piețele revoluției Facebook sub forma unui balon care-i surprinde perfect profilul: Mickey Mouse. Aceasta este soarta tuturor politicienilor care se cred Dumnezei: sunt doborâți de ridicol. Iar în România, poți să fii hoț sau ticălos, dar niciodată Partidul nu-ți va permite să fii ridicol. Dar o să mai avem ocazia să vorbim despre asta, în săptămânile viitoare, după ședințele de analiză de la PSD.

– Am văzut un om laș, lipsit de bărbăție, care l-a împins la ora 21.00 în față pe Liviu Dragnea și care, după o oră în care nici măcar televiziunile propagandei negre nu-l mai dădeau câștigător, a șters-o din sediul de partid.

– Marea bucurie a acestei zile nu este înfrângerea acestui om pe care l-am considerat, în multe dintre editorialele mele, marele pericol pentru democrația din România. Salut apariția unei noi societăți civile formată din oameni implicați și informați din țară și din străinătate care s-au săturat de aroganța acestui stat, de manipulările grotești ale propagandei TV, de minciuna sistematică servită chiar de către cei pe care ei îi plătesc. Acești oameni au transmis duminică un mesaj pe care oricine ajunge la putere în România va fi nevoit de azi încolo să-l asculte: Ne-am săturat, nu vă mai bateți joc de noi! Victoria de azi nu este a lui Klaus Iohannis, ci a lor.

 

 

 

Inchide