Vin zile pierdute, fără să le socotim pe cele nelucrătoare

Vin zile pierdute, fără să le socotim pe cele nelucrătoare
Publicat: 15/10/2019, 18:28
Actualizat: 08/01/2020, 19:54

„Fiecare zi în plus cu acest guvern eșuat este o zi pierdută pentru România, un risc pentru români”, a declarat Președintele. (Sâmbăta și duminica sunt mereu câștigate în Administrația Iohannis).

Fapt pentru care, astăzi, la ora 17, a desemnat „următorul prim-ministru al României în persoana domnului Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal” (voia să spună, desigur, candidatul pentru funcția de prim ministru).

Candidatul Ludovic Orban a „garantat” că vine cu „toată experiența, toate cunoștințele (Doamne, ferește! n.m.), toată energia”. Ceea ce, trebuie să recunoaștem, e cam puțin.

Vasilica va fi ținută în pervazul Palatului Victoria, până-i va veni înlocuitorul. După cum se profilează lucrurile în Parlamentul de palavragii (PSD nu va participa la cvorum, iar USR, ProRomânia, ALDE și PMP pun condiții contradictorii unele cu ale celorlalți) riscăm, vorba Președintelui, s-o vedem tot în pervaz și la primăvară.

Anticipate? Ar însemna ca „aleșii” să-și rupă de la gură pensiile speciale, să se sacrifice pe „altarul interesului public” (o sintagmă bună în campaniile electorale).

Închiderea Bugetului pe 2019, și construcția Bugetului pe 2020? Să nu ne aripăm. Cum frumos observa regretatul Reagan, „deficitul e destul de mare ca să-și poarte singur de grijă”.