Vine criza financiară, mânca-v-aș pensia voastră!

Vine criza financiară, mânca-v-aș pensia voastră!
Publicat: 24/10/2018, 15:03

Și, dacă mă întrebi pe mine – mă întrebi, nu? – e mai bine peste 3 ani să-ți iei, că nici n-o să mai ai vecini. Nici sirienii nu prididește să înoate în Mediterana, cum se-nghesuie românache al nostru la autocarele de Belgia. O să este blocul gol!

Deci, vă spuie Mama Termita, e pă nasoale, socheres mucles! S-a limitat creditarea la bănci, cine face împrumut, nu poate să deie înapoi mai mult de 40 la sută din salariu. Da din salariu nu se trăiește, din salariu se moare de foame acilea, so cames. De trăit, să trăiește din sporuri, bonusuri, ore suplimentare și combinații de prestări servicii pe la alte firme, fără factură. Cine-i harnic și muncește pentru patron, are tot ce vrea. Are internare, vizite în salon, piure la prânz. Că trebuie să fii nebun să te spetești pentru unul care te vinde cu totul, în timpul programului. D-aia are baba meserie liberală, pă persoană fizică. De ce crezi că-i zice persoană juridică? Că vrei, nu vrei, ajungi să te judeci cu banditu dă angajator.

Cărțile mai mi-arată că statu’ a ajuns la fundu’ sacului și a scos deja mâna prin gaura din sac și s-a apucat să strângă de gât cetățeanul, să deie banu! Păi, cine a mai auzit să se ia de tinerii însurăței, ca să declare cât a decartat la fotograf, lăutar și bodegă? Înseamnă că în buget mai e fix prafu’ dă pe toba aia de capu’ lu Codrin Șmecherescu și a lu’ Olguța Vampirescu, mo!

Păi, dacă vrea să ia impozit dă la amărâtul ăla de hartist fotograf, atunci să-l puie să facă un album foto și cu palatele dă partid. Cu limuzinele dă partid, cu mesele festive la Vila Lac, pă partid. Să le ceară chitanțele dă la catering la toate parangheliile dă partid, pă la Neptun, Sinaia, Snagov. Să înceapă cu pozele mișcate, mo! Că ăștia nici când stă la poză, nu poate să-și ție mâinile acasă!

Să vie cu chitanțele de la motorina pentru autocarele de la mitingul din iunie. Cu facturile de la scenă, de la sonorizare, de la pachețelele și apa pentru tot lumetul ăla pensionar, care o să dea piept cu criza în curând.

Că o să vie timpu’ să impozitează și mormântările, mo! Să dai în gât groparu’ care sapă groapa altuia. Să ia taxă pă pomană la poarta cimitirului. Să scotocească Fiscu’ în coș, de Sâmbăta Morților și să ieie bomboana dupe colive! Să ia 25 la sută din mărunțișu’ aruncat la curbe dă cortegiu funerar! Ptiu, mai rău ca ciuma lu’ Caragea e mâna lu’ Vâlcov!

Că vă spuie baba, am un „deja mu” în globu dă cristal. Văd „mu”-lte tăieri dă salarii și multe dă pensii, cum a fost pă vremea lu marinaru’. Diferența e că acu’ are de unde să taie. Că doar n-o să și-o taie pe-a lor, aia specială. Cine-mparte, carte-și face! Carte dă legi penale.

Ce mai era în poșeta țării, bani dă rezervă, o să zboare în aer, la anu’, la alegeri. E ca și sinucigașu’ care-și cumpără, cu ultimii bani, o frânghie scumpă dă mătase și un scăunel de colecție, Bideumayer. Diferența e că poporu’ nu știe ce se-ntâmplă și se urcă mândru pe scăunel și-și leagă frumos frânghia dă gât, ca pe-o cravată, mo! Să atârnați bine! Haules-maules!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu! Lovitură năucitoare: Ajunsese să...
Vlad Pascu rămâne în arest! Decizia luată de Tribunalul Constanța
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Ce au plănuit RUŞII în România. Planul secret al lui Putin, dat în vileag la...
Schimbări radicale în viața lui Adrian Minune. Se pregătește de nunta fiicei sale
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
O nouă specie de furnică, numită după Lord Voldemort din seria Harry Potter