„Vio dragă să nu pleci, premier să fii pe veci!”

„Vio dragă să nu pleci, premier să fii pe veci!
Publicat: 28/05/2018, 21:57

Ca să-i organizezi un miting de susținere premierului Dăncilă, la care s-a înscris, printre primele, contingentul vasluian al lui Tudor Buzatu, numărând vreo câteva mii de capete, asta mi se pare, fără îndoială, culmea absurdului.

Cum s-ar spune, județul cel mai prăpădit de pe continent se înghesuie să plătească sute de mii de lei, ca să strige la București sau pe unde o striga el, „Vio dragă să nu pleci, premier să fii pe veci! Noi cu toții, din Vaslui, păpăm banii statului, să venim la București, să-ți spunem ce tare ești!”.

Altfel, nu e zi de la Dumnezeu, ca să nu auzim tot felul de grozăvii întâmplate la Vaslui, pe fondul sărăciei endemice/a lipsurilor de tot felul: de la violuri, la crime cu creieri pe pereți, și de la hoții, la tâlhării cu violență.

Și nu că Vasluiul ar fi singurul care dă randament pe felie, dar ne-a surprins faptul că, în loc să-și rezove problemele stringente din județ, politicul local, CJ, primăriile, sau mai știu eu cine, cheltuie banii pe evenimente politice.

Păi, ca să-i organizezi, chipurile, lui Dăncilă, un miting de susținere, în democrație, cam cum i-a organizat partidul, lui Ceaușescu, pe 21 decembrie, n-aș fi crezut.

Mă gândeam că, într-o țară normală, ca a noastră, ai fi dat peste zeci de nefăcute împotriva cărora să organizezi un miting de protest, în toată regula, dacă chiar vrei. Dar ca să ieși în stradă, tu, cel mai mare partid din România, aflat la putere de aproape doi ani, prin voința alegătorilor, care te-au instalat în Parlament cu o majoritate confortabilă, care dispui de mega-libertate de acțiune și de exprimare, pe fondul decuplării parlamentarilor opoziției de la realitatea politică, de la A la Z, mai puțin Băsescu – singurul care continuă să joace, dar numai la perete -, ca să reafirmi susținerea propriului premier, este, cel puțin la fel de neverosimil ca atunci când ți-ai dat jos premierul prin moțiune de cezură.

Oare cui vrea să-i arate PSD, că Dăncilă, un premier, evident, slab, mai are, încă susținere?! Electoratului?! Membrilor cotizanți?! Celor care au „evadat” către ProRomânia?! Celor care, încă, n-au făcut asta?! UDMR, ca să nu renunțe la protocolul de colaborare? Parchetului General, unde se află plângerea penală a lui Orban?! Europei Unite?! Grupului de la Visegrad?! Justiției?! Statului paralel?! Statului subteran?! Statului la pândă?! Sau cui?

Aiurea! Nimic nu va fi atins, din enumerarea de mai sus, de „spiritul” acestui miting, iar ce cred eu este că: mitingul cu pricina nu are legătură nici cu Dăncilă, nici cu PSD, în ansamblu, nici cu modificarea Constituției, nici cu familia tradițională, ci numai și numai cu liniștea și gentilețea lui Liviu Dragnea.

Liderul PSD, atent cum îl cunoaștem, a vrut, pesemne, să marcheze, prin această manifestație publică, organizată la data de 9 iunie, împlinirea unui an de la „remarcabila vizită oficială în Statele Unite a președintelui Klaus Johannis, care s-a întâlnit cu președintele Donald Trump la Casa Albă”.

Așa o atenție…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”