Votez DA, ca să aibă cu ce se șterge Băsescu

Votez DA, ca să aibă cu ce se șterge Băsescu
Publicat: 24/07/2012, 14:06
Actualizat: 28/07/2012, 18:14

Uneori se întâmplă să fiu un imbecil romantic. Tinerii mei colegi mi-au spus că T. Băsescu o să vrea să se întoarcă la Cotroceni prin orice mijloace. Nu, am zis eu, nu se poate, e un om mândru, cu 7-8 milioane de voturi împotriva lui și cu câteva sute de mii, un milion pentru, nu va accepta asta, el, politicianul poporului. De fapt, poate că, subconștient, îmi venea greu să accept că am stat la masă și am încercat să vorbesc omenește cu această cutră vopsită.

Zile în sir, T. Băsescu a refuzat să rostească expresia lovitură de stat, spre deosebire de strigacii PDL. Chiar a precizat că un șef de stat nu se poate juca cu astfel de cuvinte. Acum, vorbește din 5 în 5 minute de lovitura de stat pe care o s-o dea poporul român votând.

Sâmbătă, T. Băsescu îndemna oamenii să meargă la vot să dea replica cuvenită plagiatorului Ponta și „paiaței” Antonescu. Bravo lui, mi-am spus. Nici 48 de ore mai târziu, spune că se gândește la boicotarea totală a referendumului, el să nu voteze, PDL să nu-și trimită reprezentanți în comisiile electorale.

Înainte de pronunțarea Curții Constituționale în legătură cu intervalul orar 7-23 pentru referendum, T. Băsescu declară, depășindu-l pe CV Tudor, care măcar aștepta rezultatul alegerilor ca să zbiere că a fost furat, că referendumul va să fie fraudat. Curajosul, bătăiosul, eroul T. Băsescu refuză lupta, concurându-și adversarii doar în materie de compromitere a României în ochii Europei.

Că USL a forțat legea, Constituția, timpul pentru a-l trimite în fața poporului, da, e adevărat. Dar singura soluție pentru a rezolva democratic derapajul nedemocratic este sancționarea prin vot popular a „loviturii de stat” invocate de T. Băsescu și PDL. Care, dacă au îndoieli în legătură cu corectitudinea referendumului, pot să ceară observatori europeni, dar nu să nege actul alegerii naționale înainte ca el să se producă.

Dacă pierdea cinstit, T. Băsescu își valida propria legendă, aceea că este sacrificat în urma măsurilor dure, dar necesare, luate în 2010. „Știu că românii sunt supărați pe mine” spunea tot Băsescu – prin boicotarea referendumului el hăhăie sardonic la supărarea românilor, folosindu-se de ieșirea de incendiu pe care i-a oferit-o Curtea Constituțională.

Președintele Masăverde, asta vrea să fie Băsescu. Zice că n-o să uite toată viața că i-am spus că nu știe să înoate. Da, domnule Băsescu, înotați mai bine decât scriu eu, dar luați-o pe asta spre ținere de minte: sunteți un laș, un clănțău uriaș, un șarlatan de care poporul român își va aduce aminte ca de o boală rușinoasă a istoriei sale.

Până acum, n-am vrut să fac nici măcar predicții cu privire la rezultatul referendumului. Am spus că voi refuza să votez dacă Parlamentul nu acceptă decizia CCR privind cvorumul de 50% plus 1. Dar dacă președintele Băsescu nu vine la vot, dacă înțelege să-și disprețuiască poporul, punându-l pe același plan cu paiațele parlamentare PDL, ținute în bănci ca să nu voteze, atunci voi vota DA pentru demiterea lui T. Băsescu. Vreau să fiu alături de milioanele de români al căror vot T. Băsescu vrea să-l facă hârtie igienică.

DA sau NU la referendum? Votează AICI în REFERENDUMUL VIRTUAL Gândul și câștigi un iPad2!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală