Cele 6 alimente din supermarket care nu au termen de expirare. Pot rezista până la sfârșitul omenirii

Cele 6 alimente din supermarket care nu au termen de expirare. Pot rezista până la sfârșitul omenirii
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 24/04/2022, 11:24
Actualizat: 24/04/2022, 11:41

Există anumite alimente care se găsesc la supermarket care nu au termen de valabilitate.Pot rezista mulți ani, iar secretul ca acest lucru să se întâmple este păstrarea lor în condițiile potrivite.

Dacă v-ați săturat să aruncați anumite alimente la gunoi pentru că au expirat, să știți că sunt șase produse care nu au termen de garanție.

Fasolea, orezul, lintea sau sarea sunt o parte dintre ele.

Siropul de arțar

Sursa foto: Shutterstock

Păstrat la temperatura camerei, siropul de arțar se deteriorează în doi ani, dar dacă îl păstrați la congelator, poate ține pentru totdeauna, potrivit site-ului savethefood.com.

Interesant este că siropul pur de arțar nu îngheață, ceea ce face din congelator locul perfect pentru a-l depozita (într-un recipient etanș, desigur), conform State of Home.

Lintea și fasolea uscată

Sursa foto: Shutterstock

Acestea pot până la sfârșitul lumii, dar după un an pot avea nevoie de timpi de gătit puțin mai lungi, spune Jennifer Kaplan, autoare și instructor la Institutul Culinar din America.

„Depozitați-le într-un recipient de sticlă etanș, într-un loc răcoros, întunecat și uscat. Nu le spălați decât înainte de a le prepara”, spune ea.

Zahărul brun

Sursa foto: Shutterstock

„Zahărul brun poate dura la nesfârșit, dar va trebui probabil să fie înmuiat”, spune Kaplan. Nu lăsa punga deschisă în cămară și așteaptă-te ca calitatea să rămână aceeași.

Jennifer Kaplan recomandă să-l mutați într-un borcan de sticlă ermetic, apoi să-l depozitați într-un loc răcoros, întunecat și uscat.

Același lucru este valabil și în cazul zahărului alb

Sarea

Sursa: Taste of Home

„Sarea este una dintre cele mai vechi arome din lume, are o multitudine de alte utilizări și nu expiră”, a spus Caleb Backe, expert în sănătate, pentru Maple Holistics.

„Puneți sare într-un recipient sigilat sau într-o pungă cu fermoar și păstrați-o într-o zonă uscată și răcoroasă. Cu excepția cazului în care murdăria sau insectele reușesc să ajungă a ea, aceasta va rămâne intactă”, afirmă el.

Orezul

Sursa: Taste of Home

„Un aliment de bază al omenirii, orezul este consumat de mai mult de jumătate din populația pământului și mulți dintre ei depind de el pentru hrana zilnică”, spune Caleb Backe.

„Puneți orezul nefiert într-un recipient sau puneți punga originală într-o pungă de congelator și depozitați-l într-un loc răcoros și uscat. Când este depozitat corespunzător, poate dura pentru totdeauna”, spune sursa citată.

Mierea

Sursa foto: Shutterstock

Mierea este un aliment uimitor care nu se strica niciodată.

Oamenii de știință au găsit miere în interiorul unui mormânt egiptean vechi de 3.000 de ani și era încă comestibilă.

Unele companii pun o dată de expirare pe ambalaj și aceasta se poate cristaliza, dar de fapt va rămâne pe raft pentru totdeauna.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătate citeste mai mult