DESFRÂNARE. Românii fac schimb de parteneri. Cum a prins curentul swing în România: „La etaje, sunt camerele. Nu e nimic obligatoriu. Prezervativele sunt din partea casei”

Publicat: 25/07/2014, 18:50
Actualizat: 29/07/2014, 17:12

„Suntem clubul unde totul e posibil și nimic obligatoriu”. Acesta e mottoul unui club arădean de lux, unde sâmbătă e party pentru swingeri, pe românește pentru cei care-și schimbă partenerul de o viață pe unul de o noapte, în timp ce soțul ori soția fac același lucru. Cu 200 de lei, un cuplu are acces la „Noaptea plăcerilor erotice”, unde totul e inclus, de la băuturile de la bar, până la mâncare, plus utilizarea facilităților de care clubul dispune – lounge, piscină și camere dotate cu baie proprie. Luna viitoare, e party de swingeri și la Constanța. Cine vrea să vină plătește o taxă – 190 de lei de cuplu, în care băuturile și masa, în regim de bufet suedez, sunt incluse. Însă petrecerea nu-i pentru oricine: ca să iei parte la ea, ai nevoie de recomandarea unui swinger veteran.

Prezervative din partea casei

Dacă vrei detalii suplimentare despre petrecerea din Constanța, îți stă la dispoziție un număr de telefon, la care răspunde un bărbat cu voce calmă. Vorbește politicos și răspunde exact la fiecare întrebare. Fără detalii suplimentare, fără întrebări privind identitatea lui sau a celui care sună. E unul dintre organizatorii distracției de la Constanța. Petrecerea e într-o casă cu două etaje. „E un living mare, cu canapele din piele. E un spațiu de dans și de socializare”, îmi explică. „La etaje, sunt camerele. Nu e nimic obligatoriu, dacă vreți să mergeți cu partenerul oficial – mergeți, dacă nu – nu”. Prezervative sunt în fiecare cameră, din „partea casei”. „Cine vrea să le folosească bine, cine nu – o face pe risc propriu”. Iar toți participanții la petrecere sunt selectați cu atenție, așa că, dacă n-ai recomandari bune de la un membru mai vechi sau dacă ești turbulent poți să-ți iei adio de la distracție. Și trebuie neapărat să-ți dai numărul de telefon, e-mailul și să le trimiți celorlalți un filmuleț cu tine, ca să știe cu cine au de-a face. În timpul petrecerii fotografiatul sau filmatul sunt strict interzise în living. În cameră, fiecare face ce-l taie capul.

Peste 6000 de profiluri pe un singur site românesc

La o căutare sumară pe Google, dai de cel puțin cinci site-uri românești, în care cuplurile dau nopțile în doi pe cele în patru. Pe swingingclub.ro profilurile celor care își caută parteneri de joacă, peste 6000, se întind pe 1112 pagini, condimentate cu poze producție proprie care ar putea concura oricând cu cele ale profesioniștilor din revistele XXX. Multe dintre cuplurile dornice de schimburi nu își pun în fotografiile de prezentare fața, ci cu totul alte părți ale corpului, surprinse în vârful lor de formă și de performanță. Și aproape toți cei care și-au postat profilurile pe site scriu că au studii superioare, chiar dacă gramatica lor ți-ar spune altceva. În prezentare, unii n-au prea multe de spus: „Suntem un cuplu fără inhibiții si am dorii să participăm la orgii… altceva nu mai știm ce să mai spunem despre noi”, scriu doi tineri de 34 și de 35 de ani. Alții dau ceva mai multe detalii: „36/186/97 31/165/50 , drăguți, cu simțul umorului ( îl apreciem pe cel de calitate nu bădărănismele) și avem multe fantezii. Vă rugăm barbați singuri să nu ne mai scrie că nu vom răspunde oricare ar fi oferta lor „NU RASPUNDEM CELOR FĂRĂ POZĂ CÂT ȘI CUPLURILOR DE CONJUNCTURĂ SAU AMANȚI !”.

Selecție riguroasă

Românii care practică sexul cu alți parteneri se întâlnesc în case private, la adăpostul confidențialității. Igiena și discreția sunt cuvintele de ordine. Și calitatea de membru. Majoritatea au vârste cuprinse între 23 și 45 de ani. Când merg la petreceri uită pentru o zi sau două de probleme și trăiesc experiențe diferite alături de partenerii lor. Întâlnirile nu sunt neapărat pentru sex. Cuplurile socializează și doar cei care se plac reciproc aleg sau nu să se retragă în intimitate. Petrecerile încep de vineri seară, cu discuții relaxante și povești. Cu muzică de dans și lumină lascivă. Cu măști sau fără, depinde de tematică. Și fără gelozie. Când apar crizele, participanții sunt excluși. La fel, când e uitat numărul paharelor băute peste măsură, ori când cineva e atins fără acordul lui.

Psihologul Alfred Dumitrescu spune că swinging-ul poate îmbunătăți în unele cazuri relația de cuplu. „Cred că e o experiență importantă pentru un cuplu, în măsura în care pot să afle unul despre altul lucruri. Dacă e o decizie luată în comun, poate să fie o decizie bună, care să facă relația să avanseze. Asta atâta timp cât lucrurile se încadrează într-o normalitate și în niște reguli: a nu face rău, a nu provoca suferință și a ține cont și de dorințele celuilalt”.

INFO PLUS:

Orgiile romane – așa a început totul

Considerat misogin, termenul wife-swapping, adică schimb de nevastă, a fost înlocuit în anii 60, cu ceea ce astăzi e cunoscut pretutindeni drept swinging. Istoria acestui mod de viață însă începe din antichitate, când romanii se distrau la așanumitele orgii romane. În timp și-a schimbat doar numele, și teritoriul – din Roma, la curtea Angliei, la cea a împăratului Rudolf al II-lea, de la Praga, în sudul Balcanilor, în Germania, ori în America celui de-al doilea război mondial. Oricum, este general acceptat că swingingul, așa cum este astăzi, s-a format în comunitățile militarilor americani și s-a extins în rândul restului populației în anii 50, la sfârșitul războiului din Coreea. Primele cluburi de profil au apărut în New York, Chicago și California de Sud. În 1972 erau deja 18 cluburi doar în sudul Californiei. Astăzi cele mai multe mari orașe din Europa de Vest și America de Nord au cel puțin un club de swinging într-un sediu permanent.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului