MÂNIE. La 88 de ani, TORȚIONARUL VIȘINESCU dă cu pumnul ca în tinerețe: „Futu-ți Cristosu’ mă-tii să-ți fut”

MÂNIE. La 88 de ani, TORȚIONARUL VIȘINESCU dă cu pumnul ca în tinerețe: „Futu-ți Cristosu' mă-tii să-ți fut
Publicat: 25/07/2014, 18:25
Actualizat: 29/04/2015, 17:03

Fostul comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru Vișinescu, a avut o reacție violentă după ce jurnaliștii l-au confruntat azi cu materialul publicat de ziarul Gândul și cu sesizarea penală în care este acuzat oficial de moartea mai multor deținuți politici. La 88 de ani, fostul torționar a dat cu pumnii în jurnaliștii care l-au întrebat despre crimele de la Râmnicu Sărat.

În imaginile filmate de știrileprotv.ro, Alexandru Vișinescu îi înjură și îi agresează pe reporterii veniți să-l chestioneze. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc l-a acuzat oficial pe Alexandru Vișiescu de omor deosebit de grav, printre victimele sale fiind și liderul țărănist Ion Mihalache, care a sfârșit la Râmnicu Sărat în urma torturilor aplicate de Vișinescu.

După ce gândul a relatat că Alexandru Vișinescu este Unul dintre cei mai sângeroși criminali români în viață a avut o ieșire violentă ieri pe stradă, fostul comandat al penitenciarului a fost confruntat de jurnaliști cu acuzațiile din sesizarea penală depusă al Parchetul General. Extrem de vioi la cei 88 de ani, Vișinescu i-a agresat pe jurnaliștii veniți să-i consemneze punctul de vedere. „Futu-ți Cristosu’ mă-tii să-ți fut”, a urlat torționarul Vișinescu în timp ce își arunca pumnii către reporteri.

Întrebat de victimele de la Râmnicu Sărat, Vișinescu le-a spus jurnaliștilor că a îndeplinit o funcție și nu are nici o responsabilitate. „Nu sunt răspunzător. Am îndeplinit o funcție. Ce vreți de le mine?”, spune Vișinescu în înregistrarea video realizată deștirileprotv.ro

Gândul, în parteneriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, publică, în cadrul unui proiect media în premieră pentru România, profilul complet al torționarului Alexandru Vișinescu. IICMER a depus marți 30 iunie o plângere penală pe numele acestuia în care este acuzat de omor de osebit de grav. Printre victimele care i se impută lui Vișinescu este și fostul lideri țărănist Ion Mihalache care a decedat la Râmnicu Sărat în urma torturilor aplicate de fostul comandat acum un pensionar fericit și liniștit.

Cine este Alexandru Vișinescu

Alexandru Vișinescu a fost comandant al Penintenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 și până la desființarea închisorii, in 1963, fiind și ultimul comandant al închisorii în care a sfârșit, în urma torturilor, Ion Mihalache.

Alexandru Vișinescu, care acum trece drept un bătrânel jovial, a intrat în istorie cu mult înainte de episodul Râmnicu Sărat.„Faptele lui Alexandru Vișinescu pot fi încadrate în infracțiunea de omor deosebit de grav, săvârșit prin cruzimi și asupra mai multor persoane, prevăzută de art. 176 alin. 1 lit. a și b din Codul Penal Român”, se arată în sesizarea penală înaintată de IICCMER către Parchetul General.

CITEȘTE PROFILUL COMPLET AL TORȚIONARULUI ALEXANDRU VIȘINESCU

Cu toate că au trecut 50 de ani de la faptele de care este acuzat Vișinescu, juriștii IICCMER susțin că termenul de prescripție al infracțiunilor nu poate fi luat în considerare. Potrivit sesizării, autoritățile comuniste au împiedicat cercetarea și trimiterea în judecată a torționarilor precum Alexandru Vișinescu, astfel că, din punct de vedere legal, el încă poate fi tras la răspundere pentru infracțiunile de omor deosebit de grav.

Mărturiile despre torturarea deținuților politici de la Râmnicu Sărat au fost făcute publice de către câțiva dintre supraviețuitorii acestei închisori. Alexandru Vișinescu este acuzat de asasinarea lui Ion Mihalache. Ion-Ovidiu Borcea, lider al PNȚ și deținut politic la Râmnicu Sărat, l-a acuzat public pe Vișinescu de moartea lui Mihalache. Într-un interviu consemnat de Cicerone Ionițoiu, Ion-Ovidiu Borcea spune cu subiect și predicat că fostul comandat al penitenciarului este vinovat de moartea dizidentului Mihalache.

CITEȘTE AICI CUM ÎȘI PEDEPSEA VIȘINESCU VICTIMELE: ION MIHALACHE ERA ABONAT LA BĂTĂILE TORȚIONARULUI

Condițiile inumane de la Râmnicu Sărat au fost povestite în detaliu de către Ion Diaconescu, unul dintre ultimii seniori ai PNȚ, stins din viață în 2011. Într-un interviu acordat lui Cosmin Budeancă, cercetător în cadrul IICCMER, Ion Diaconescu a rezumat astfel condițiile de detenție de la Râmnicu Sărat: „Bătăi și terorizări fizice, care – la fel frigul și foamea – au fost generale. Bătăile erau pe categorii, pă… și nu permanente, să-nțelege. Apoi, izolarea. Izolarea fantastică – să trăiești ca-ntr-un mormânt. Și mai a fost și promiscuitatea, care… mă rog, este reprezentată prin acele tinete care stăteau în mijlocul celulelor și-așa mai departe.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...