Masa de Crăciun și Anul Nou. Cât costă ACELAȘI COȘ DE PRODUSE la Carrefour, Kaufland, Cora, Auchan, Billa și Mega Image

Redactor:
Mihaela Stoica
Kaufland este cea mai ieftină rețea de comerț modern, în timp ce Carrefour este cea mai scumpă, potrivit unui calcul gândul folosind un coș pentru masa de Crăciun în care au fost puse același tipuri de alimente. La coșurile cadou, rețeaua Auchan este cea mai ieftină, în timp ce magazinele Billa sunt cele mai scumpe.

gândul vă prezintă, în continuare, cât costă același coș de produse pentru masa de sărbători în principalele rețele de supermarketuri din București. Am luat o listă de alimente și produse-cadou existente în toate cele șase magazine vizitate. Am comparat prețurile, le-am pus în tabel și am tras linie. Vedeți mai jos rezultatele.

Kaufland este cea mai ieftină rețea de comerț modern, în timp ce Carrefour este cea mai scumpă, potrivit unui calcul gândul folosind un coș pentru masa de Crăciun într-o singură zi în care au fost puse aceleași tipuri de alimente. La coșurile cadou, rețeaua Auchan este cea mai ieftină, în timp ce magazinele Billa sunt cele mai scumpe.

Gândul precizează că prețurile sunt cele afișate la raft în data de 23 decembrie, existând posibilitatea ca unele produse să fie înscrise într-o promoție. Prețurile sunt cele afișate în Kaufland Mihai Bravu, Mega Image Dâmbovița (situat în Calea Vitan n2. 126), Auchan Vitan, Cora Sun Plaza, Carrefour Vitantis, Billa Barbu Văcărescu. De asemenea, mărcile produselor au fost alese aleatoriu. În nicio categorie nu am putut include cozonacul pentru că nu am găsit același tip de produs în mai mult de trei magazine.

Cu două zile înainte de Nașterea Domnului, gândul a colindat rețele comerciale Kaufland, Mega Image, Auchan, Carrefour, Billa și Cora, unde a umplut un coș cu produse gata preparate sau ingrediente pentru masa de Crăciun.

Una dintre cele mai mari diferențe la preț s-a înregistrat la pulpa de porc fără os, folosită de mulți români în sarmale, caltaboș și friptură. La Kaufland, Auchan și Billa, un kilogram din acest tip de carne costa 16,99 lei. Cea mai scumpă pulpa de porc fără os din cele analizate se găsea la Mega Image, unde un kilogram se ridica la 20.99 de lei.

Din coș nu au lipsit nici ouăle. Un cofraj de 30 de ouă marcă proprie mărimea M costă la Cora 11,15 de lei. Același produs se putea cumpăra de la Mega Image cu 13,99 de lei.

În ceea ce privește berea, un bax de șase doze a câte 500 ml fiecare, marca Tuborg,se comercializa la Kaufland și Mega Image la un preț de 12,99 de lei. La Auchan, același produs se vindea cu 16,23 lei.

(Click pentru a mări)

Sursă: date colectate de gândul

Din coșul de Crăciun au ieșit anumite produse, pe care nu le-am găsit la toate rețelele comerciale vizitate, pe care le-am introdus într-o categorie separată.

Poate cea mai mare diferență în coșul mesei de Crăciun se găsește la roșiile cherry. Cea mai ieftină caserolă de 500 de grame se găsea la Kaufland, cu un preț de 4,99 lei. La polul opus se află Billa și Cora, unde același produs era comercializat cu un preț de 9,99 lei. Cum de pe mesele unor români nu va lipsi salamul de Sibiu, un kilogram din acest produs, marca Agricola, se vindea cel mai scump la Kaufland – 76,5 lei. La Cora, același produs avea la raft un preț de 60,78 de lei.

Crăciunul nu ar avea același farmec fără cadouri, astfel că am făcut un coș cu câteva produse care ar putea fi dăruite celor dragi. Din acesta au ieșit, însă, bomboanele de ciocolată și vinul spumant, pe care le-am pus într-o categorie separată, din cauza faptului că nu le-am regăsit în toate magazinele.

Cea mai mare diferență din produsele pe care le puteți face cadou am găsit-o la bomboanele de cocolată, marca Merci, de 400 de grame. Cea mai ieftină cutie am găsit-o la Kaufland, la un preț de 29,9 lei. Pe cea mai scumpă am găsit-o la Billa, unde o cutie costa 51,99 de lei.

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Ce trebuie să faci cu telefonul tău dacă treci de la Whatsapp la Signal sau...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câți bani oferă Marea Britanie cetăţenilor UE pentru a părăsi Regatul Unit
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Doamne ferește! Ce a putut face Diana Șoșoacă într-un platou de televiziune. Telespectatorilor nu le-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Banii intră direct în cont: zeci de mii de români câștigă mai mult. Ministrul a...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
×
Inchide