Masa de Crăciun și Anul Nou. Cât costă ACELAȘI COȘ DE PRODUSE la Carrefour, Kaufland, Cora, Auchan, Billa și Mega Image

Masa de Crăciun și Anul Nou. Cât costă ACELAȘI COȘ DE PRODUSE la Carrefour, Kaufland, Cora, Auchan, Billa și Mega Image
Publicat: 24/12/2013, 10:55
Actualizat: 03/09/2019, 08:01

gândul vă prezintă, în continuare, cât costă același coș de produse pentru masa de sărbători în principalele rețele de supermarketuri din București. Am luat o listă de alimente și produse-cadou existente în toate cele șase magazine vizitate. Am comparat prețurile, le-am pus în tabel și am tras linie. Vedeți mai jos rezultatele.

Kaufland este cea mai ieftină rețea de comerț modern, în timp ce Carrefour este cea mai scumpă, potrivit unui calcul gândul folosind un coș pentru masa de Crăciun într-o singură zi în care au fost puse aceleași tipuri de alimente. La coșurile cadou, rețeaua Auchan este cea mai ieftină, în timp ce magazinele Billa sunt cele mai scumpe.

Gândul precizează că prețurile sunt cele afișate la raft în data de 23 decembrie, existând posibilitatea ca unele produse să fie înscrise într-o promoție. Prețurile sunt cele afișate în Kaufland Mihai Bravu, Mega Image Dâmbovița (situat în Calea Vitan n2. 126), Auchan Vitan, Cora Sun Plaza, Carrefour Vitantis, Billa Barbu Văcărescu. De asemenea, mărcile produselor au fost alese aleatoriu. În nicio categorie nu am putut include cozonacul pentru că nu am găsit același tip de produs în mai mult de trei magazine.

Cu două zile înainte de Nașterea Domnului, gândul a colindat rețele comerciale Kaufland, Mega Image, Auchan, Carrefour, Billa și Cora, unde a umplut un coș cu produse gata preparate sau ingrediente pentru masa de Crăciun.

Una dintre cele mai mari diferențe la preț s-a înregistrat la pulpa de porc fără os, folosită de mulți români în sarmale, caltaboș și friptură. La Kaufland, Auchan și Billa, un kilogram din acest tip de carne costa 16,99 lei. Cea mai scumpă pulpa de porc fără os din cele analizate se găsea la Mega Image, unde un kilogram se ridica la 20.99 de lei.

Din coș nu au lipsit nici ouăle. Un cofraj de 30 de ouă marcă proprie mărimea M costă la Cora 11,15 de lei. Același produs se putea cumpăra de la Mega Image cu 13,99 de lei.

În ceea ce privește berea, un bax de șase doze a câte 500 ml fiecare, marca Tuborg,se comercializa la Kaufland și Mega Image la un preț de 12,99 de lei. La Auchan, același produs se vindea cu 16,23 lei.

(Click pentru a mări)

Sursă: date colectate de gândul

Din coșul de Crăciun au ieșit anumite produse, pe care nu le-am găsit la toate rețelele comerciale vizitate, pe care le-am introdus într-o categorie separată.

Poate cea mai mare diferență în coșul mesei de Crăciun se găsește la roșiile cherry. Cea mai ieftină caserolă de 500 de grame se găsea la Kaufland, cu un preț de 4,99 lei. La polul opus se află Billa și Cora, unde același produs era comercializat cu un preț de 9,99 lei. Cum de pe mesele unor români nu va lipsi salamul de Sibiu, un kilogram din acest produs, marca Agricola, se vindea cel mai scump la Kaufland – 76,5 lei. La Cora, același produs avea la raft un preț de 60,78 de lei.

Crăciunul nu ar avea același farmec fără cadouri, astfel că am făcut un coș cu câteva produse care ar putea fi dăruite celor dragi. Din acesta au ieșit, însă, bomboanele de ciocolată și vinul spumant, pe care le-am pus într-o categorie separată, din cauza faptului că nu le-am regăsit în toate magazinele.

Cea mai mare diferență din produsele pe care le puteți face cadou am găsit-o la bomboanele de cocolată, marca Merci, de 400 de grame. Cea mai ieftină cutie am găsit-o la Kaufland, la un preț de 29,9 lei. Pe cea mai scumpă am găsit-o la Billa, unde o cutie costa 51,99 de lei.

ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la...
Zone erogene ale bărbaților care produc plăceri uriașe
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Omicron, tulpină dominantă în România. Noua variantă a acaparat marile oraşe: 96% în Cluj, 72%...
O bancă din România vinde un VW Passat. Pare chilipir dar are o mare problemă
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
CEO-ul Pfizer: Virusul va persista ani de zile, dar acesta ar putea fi ultimul val...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
BĂTAIE în toată regula la o SALĂ de FITNESS!
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Răsturnare șocantă de situație în cazul Raisei, fetița ucisă pe trecere de mașina poliţiei. Ce...
Bill Gates a dat marea lovitură! Câți bani a făcut în timpul pandemiei. Toată lumea...
Lovitură totală pentru românii care stau la bloc. Cea mai proastă veste în plină iarnă:...
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...