Prima zi de școală, în pandemie. Cum a reușit o școală din București să le pregătească absolvenților de clasa a XII-a o surpriză (FOTOREPORTAJ)

Redactor:
Ina Stoica

În zăpușeala din Capitală, printre zgomotul tramvaielor și claxoanele gălăgioase ale mașinilor, la ora prânzului, pe Bulevardul Coposu, o ceată de elevi, cu chipurile acoperite de măști, se îndreaptă în șir indian spre Complexul Educațional Laude-Reut. Cei îmbrăcați în tricouri albe și cu inscripția liceului pe piept sunt elevii clasei a XII-a, cei care vin să preia ștafeta de la foștii absolvenți.

Pandemia de coronavirus nu le-a mai permis elevilor o absolvire adevărată, ci doar trasee diferite de deplasare, măști, dezinfectant, termometrizare și triaj medical. La Piața Leul Ierusalimului se află complexul Educațional Laude-Reut: grădiniță, școală primară, gimnaziu și liceu, iar prima zi de școală a venit cu o surpriză pentru cei 30 de absolvenți de clasa a XII-a: o festivitate simbolică.

Emoționați, tensionați, dar cu ochii plini de speranță, absolvenții țin în mâini o panglică în roșu și albastru, iar pe cealaltă parte, plin de curiozitate, sunt elevii care au pășit în clasa a XII-a. Ambasadorul Israelului, David Saranga, este cel care le-a înmânat diploma simbolică fiecărui absolvent care a obținut peste 9,50 la Bacalaureat

Mulți dintre ei au lăsat deja România în spate și au plecat la studii în străinătate. Ceilalți, urmează să plece și ei: America, Italia, Marea Britanie, iar unii au ales România: București și Cluj Napoca, unde vor studia dreptul, psihologia, medicina, geografia sau arhitectura.

Emoții, panglică și baloane

Ștefan, unul dintre absolvenții Laude-Reut, a fost admis la Facultatea de Drept din București, unde va studia din octombrie.

A fost foarte frumos la liceu. În pandemie cel mai greu a fost cu orele online. Noi am făcut mereu orele online, însă trebuia să stăm 4-5 ore pe zi în fața calculatorului și era obositor. Apoi trebuia să am și orele de pregătire pentru drept, tot online”, spune tânărul absolvent.

Foto: Ștefan, absolvent Laude-Reut

 

Și Matei, colegul lui Ștefan, va merge tot la Drept și va urma, în paralel, și cursurile la Colegiul Juridic franco-român.

La noi la liceu s-au organizat foarte bine, atât conducerea, cât și profesorii. La fel și la BAC, totul a fost organizat foarte bine. Noi am dat și niște simulări interne la școală, unde s-au respectat toate condițiile de igienă și distanțare. La BAC au fost cele mai bune rezultate anul acesta, spune Matei.

Foto: David Saranga, ambasadorul Israelului în România și Matei, absolvent Laude-Reut

Emoțiile revederii

În timp ce foștii elevi își primesc diploma emoționați, dar încrezători, elevii claselor mai mici îi privesc pe ferestre cu scrutare. Dacă unii au venit la liceu să studieze la Laude-Reut, alții se despart mai greu. Mulți dintre elevi au pășit pragul școlii încă de la vârsta de trei ani.

Tova Ben Nun-Cherbis, președintele Laude-Reut, e mândră de reușita elevilor și este cea care i-a îndrumat și le-a arătat întreaga susținere pe perioada pandemiei: „Au avut niște rezultate extraordinare. 9, 50 este media pe liceu. Au fost 30 de absolvenți în total, unii au plecat deja la studii în străinătate. Îi felicit pentru tot”.

Este o tradiție. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți, iar școala aceasta este un pod între societatea israeliană și română. Copiii care vin aici vin să învețe într-o școală de elită din România. Astăzi le spunem rămas-bun celor care au absolvit. Sunt și eu mândru de voi. Vă urez mult succes și sper în septembrie, anul viitor, să-i mai primim încă o dată. Este o plăcere să fiu aici”, a declarat David Saranga, ambasadorul Israelului în România.
La sfârșit, printre zâmbetele acoperite de măști, viitori studenți au înălțat baloane albe și albastre, culorile drapelului israelian.
Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
ALERTA ALIMENTARĂ! PRODUS PERICULOS! Clienții sunt rugați să se întoarcă URGENT la case dacă l-au...
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Emisiunea lui Mihai Gâdea, făcută praf la CNA. 'Este o făcătură!'. Amenzile sunt URIAȘE
CORONAVIRUS 24 septembrie. Situaţia pe judeţe. Bucureşti pe primul loc în topul infectărilor. Alte trei...
Sondaj IRSOP: Gabriela Firea ar câștiga alegerile locale 2020. Diferența dintre ea și Nicușor Dan
Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
CREATURA din ocean care îl ÎNGROZEȘTE chiar și pe marele rechin alb. Descoperire ȘOCANTĂ în...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Live video FCSB – Liberec scor. Vezi live video, singurul site care transmite meciul
Este DOLIU uriaş în lumea muzicii: Celebra cântăreaţă a murit
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide