Reacția străzii la moartea copilului atacat de maidanezi. Oamenii strigă, primăria nu are pe cine să acuze. FOTO

Publicat: 02/09/2013, 20:57
Actualizat: 22/10/2014, 19:10

Vestea că un copil în vârstă de patru ani a fost omorât de maidanezi pe un teren ce dă în strada lor nu le-a picat deloc bine bucureștenilor de pe strada Tuzla, din sectorul 2 al Capitalei. La orele prânzului, imediat ce s-a aflat de moartea copilului, oamenii s-au strâns la fața locului, îngroziți de ce auziseră.

„Să vină domnu” Oprescu! Că în campanie a zis că face curățenie pe terenul ăsta! N-a făcut nimic!”, spune unul dintre locatarii de la blocurile din apropierea locului unde a fost omorât copilul, cunoscut în zonă sub numele de „Pescărie” .

Aflăm de la oameni că proprietarul terenului este un domn Ciorăscu. „El a luat și autobaza, și terenul, acum cică e închiriat altcuiva, unuia Marco”, spune un alt bucureștean, care adaugă că pe teren nu se putea intrat decât prin Parcul Tei.

Pe strada Tuzla nr 50 sunt mulți câini/ Mediafax Foto

„Era o femeie în toată puterea dacă avea 56-60 de ani, așa cum se spune. Dacă avea peste 70 de ani, mai ziceam că nu mai putea să se țină după copii, dar așa….. Maidanezii aia nu fac niciun rău”, spune Constanța Vișan, care povestește că și ea a avut un câine pe care îl plimba prin parc. Femeia este însă repede contrazisă de locatarii care stau pe strada Tuzla, la două numere mai sus de locul unde a fost ucis copilul.

„Erau mulți câini. La Pescărie întotdeauna au fost mulți câini. Sunt foarte mulți câini și aici pe stradă, și în fața școlii din apropiere. Dacă te duci la 10 dimineața în parc și vrei să te plimbi nu poți, sunt numai maidanezi și aurolaci dormind pe bănci. Această situație n-o știe nimeni! Soțul meu care vine noaptea de la serviciu nu e lăsat de maidanezi, are aparat special pentru îndepărtarea lor”, spune femeia.

Locul unde a fost omorât copilul este un teren viran cu multă verdeață, aflat la aproximativ 300 de metri de locul de joacă din Parcul Tei. În prezent, este încercuit și nimeni nu poate merge acolo. Oamenii din zonă susțin, însă, că se poate ajunge cu ușurință printr-o spărtură a gardului de plasă ce desparte locul de Parcul Tei.

La locul de joacă din parcul Tei, de unde plecaseră cei doi frați atacați de câini, nimeni nu auzise de incident, chiar dacă mașinile de poliție se puteau vedea pe terenul viran din vecinătate.

„Aoleu! Unde s-a întâmplat!?”, întreabă o bunică cu doi nepoți. „Sunt foarte mulți câini și nimeni nu le face nimic! Latră dacă văd copiii plimbându-se pe bicicletă, fug după ei”, spune bunica.

La câțiva metri de locul accidentului, Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București, explică presei cum s-a întâmplat tragedia.

„La sosirea echipajului de prim ajutor, copilul de patru ani prezenta multiple plăgi la nivelul feței, trunchiului, era desfigurat, decedat. Echipajul de prim ajutor a încercat ,dar nu a putut face nimic”, spune reprezentantul ISU.

Reprezentantul Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, Răzvan Băncescu, spune că atacul s-a produs pe un teren privat, dar că în Parcul Tei câinii au fost strânși în urmă cu două săptămâni, atunci când a avut loc o acțiune generală în 19 parcuri din București. „În Parcul Tei au fost 5 sau 6 câini, să mă uit pe situație. Au mai rămas 3-4 câini care atunci au reușit să fugă”, spune Răzvan Băncescu. El adaugă că au fost prins toți cei șase câini despre care se crede că au atacat copiii. „E clar că acești câini nu mai pot fi aduși inapoi. În cel mai bun caz pentru ei vor fi duși în adăposturi”, mai spune reprezentantul ASPA.

Răzvan Băncescu, reprezentantul ASPA//Mediafax Foto

Cecilia Nicolicescu, reprezentanta Primăriei Sectorului 2, explică faptul că nu se știe al cui este terenul pe care s-a întâmplat accidentul. „E prematur să acuzăm o firmă fără să avem dovezi. Câinii erau în incintă, incinta era închisă, poarta era închisă cu lacătul”, spune doamna Nicolicescu.

Context:

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de șase ani, a fost mușcat de un picior, dar a reușit să fugă și să-și anunțe bunica. Inițial, oficiali din Poliția Capitalei au declarat că incidentul a avut loc în Parcul Tei.

Ulterior, Primăria Sectorului 2 a precizat, într-un comunicat de presă, că incidentul în urma căruia un copil mușcat de câini și-a pierdut viața a avut loc pe un teren proprietate privată, de pe strada Tuzla nr. 50, aparținând SC Laguna Tei SRL.

În Parcul Tei, câinii stau nestingheriți la locul de joacă al copiilor//Mediafax Foto

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii