Bradul de Crăciun, mai mult decât un ornament. Cum îl putem alege cu responsabilitate

Redactor:
Raluca Pancu
Crăciunul bate la ușă, la fel și bucuria prilejuită de alegerea bradului. Deși, de cele mai multe ori, singurul criteriu pe care îl avem în vedere când achiziționăm bradul de Crăciun este cel estetic, rolul "decorativ" al acestuia nu ar trebui să rămână în limitele încăperii. Singurul obstacol între el și natură suntem noi, iar sărbătorile de iarnă nu ar trebui să îi curme durata de viață, din contră. Un brad ales cu grijă înseamnă o nouă șansă pentru pădurile din România. Prin urmare, echipa „Plantăm fapte bune în România", care din 2011 contribuie la creșterea suprafeței împădurite a României, vă oferă două alternative prin care care puteți alege cu responsabilitate bradul de Crăciun.

Puteți alege brăduțul sau molidul în ghiveci, care să aibă până în șapte ani, din pepinierele românești. După ce trece sezonul rece, iar acesta va fi fost păstrat la cel mult 20°C, ferit de surse de căldură și udat din două în două zile, îl puteți planta în grădina blocului sau în curte, într-un loc umbros și cu îngrășământ la rădăcini.

O altă variantă poate fi brăduțul artizanal sau cel din materiale refolosite sau reciclate. El poate fi cumpărat sau confecționat în casă folosind diferite materiale la îndemână.

Cum îngrijești bradul

Unde crește bradul

Gândul a lansat campania „România, treci pe verde!”, un demers care își propune să treacă de granițele formale ale jurnalismului și să scoată românii din casă, unindu-i într-o comunitate căreia îi pasă de viitorul său. Or, viitorul fiecăruia înseamnă mai mult decât spațiul său personal, înseamnă tot ceea ce-l înconjoară.

Gândul vă invită să vă alaturați unei acțiuni ample și pe termen lung de reîmpădurire a României, să construim un viitor curat pentru noi, copiii și nepoții noștri. Startul l-am dat, sâmbătă, 19 noiembrie, alături de Asociația EcoAssist și inițiativa „Plantăm fapte bune în România”.

Inchide