Prima pagină » Sănătate » Profesorul Vlad Ciurea, avertisment de 1 Mai! Carnea care ne face RĂU: „Marele dușman sunt…”

Profesorul Vlad Ciurea, avertisment de 1 Mai! Carnea care ne face RĂU: „Marele dușman sunt…”

Profesorul Vlad Ciurea, avertisment de 1 Mai! Carnea care ne face RĂU: „Marele dușman sunt...”

Alimentul preferat de mulți români nu este sănătos pentru creier, avertizează, chiar de 1 Mai, medicul Vlad Ciurea.

Profesorul Vlad Ciurea nu le recomandă românilor să consume mici sau carne de porc în cantități industriale.

„Acele mâncăruri superbe, mititei și așa mai departe…numai la marile sărbători. Carnea de porc nu ne face bine pentru creier…dar toate lucrurile cu măsură. Marele dușman sunt dulciurile.”, a completat Prof. Vlad Ciurea.

Cât de nocivi sunt micii și carnea de porc

Micii și carnea de porc reprezintă două elemente tradiționale ale bucătăriei românești, bune la toate sărbătorile. Pe de altă parte, celebrul „grătar” vine cu minusuri pentru sănătate.

Micii sau mititeii, în denumirea lor, sunt un preparat obținut prin amestecarea cărnii de porc cu condimente, cum ar fi usturoiul, cimbru, piper și boia de ardei. Aceștia sunt apoi măcinați și mulați în formă de cârnați, urmând să fie gătiți la grătar sau fripți. Chiar dacă sunt apreciați pentru gustul lor bogat și aromat, micii pot fi, totuși, considerați alimente bogate în calorii și grăsimi, desigur, dacă sunt consumați fără discernământ.

În privința valorii nutritive, micii reprezintă o sursă de proteine de înaltă calitate, necesare pentru menținerea și refacerea țesuturilor din corp, scrie realitatea.net.

Din păcate, conținutul lor ridicat de grăsimi saturate și colesterol poate fi considerat o mare problemă pentru sănătatea inimii, în special în cazul consumului excesiv.

Ar fi potrivit ca în locul cărnii de porc să mai mâncăm și carne mai slabă, de pui, de curcan sau chiar de pește.

Carnea de porc, bună sau rea? Ce spun medicii

Carnea de porc este o sursă bogată de proteine, dar și de grăsimi cu nemiluită. Astfel, riscăm să ne confruntăm cu boli cardiovasculare și nu numai.

Se recomandă gătirea ei sănătoasă, cum ar fi prin fierbere, coacere sau grătar, în loc de prăjire sau „arderea” excesivă.

Mititei pe grătar (FOTO – Caracter ilustrativ: Pixabay)

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Pe cine avantajează prezența mică la alegerile din București
Digi24
Cele două probleme care țin pe loc încheierea unui acord de pace Rusia - Ucraina, dezvăluite de Keith Kellogg
Cancan.ro
Și-a părăsit iubita medic pentru Rodica Stănoiu! Noi detalii despre 'puiuțul' fostei ministrese a Justiției
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume a primit o ofertă de nerefuzat
Adevarul
Trucul românesc care reduce cheltuielile de iarnă. „Am 21 de grade în casă și nu am dat drumul la căldură”
Mediafax
Primele rezultate. Cum au votat bucureștenii până la acestă oră
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
O crimă care pune gaz pe foc în procesul de mobilizare din Ucraina, în criză de soldați. „Sunt incredibil de ruşinată”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Cel mai bătrân STRĂMOȘ al RECHINILOR înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
De ce poți simți singurătate chiar și atunci când ai prieteni și cum poți restabili legăturile?