Cât mai durează varianta cu școala online, în România. Fostul premier Ludovic Orban a semnat decizia, chiar înainte de a demisiona

Cât mai durează varianta cu școala online, în România. Fostul premier Ludovic Orban a semnat decizia, chiar înainte de a demisiona
Ludovic Orban, fost premier și președinte al PNL (FOTO: MEDIAFAX FOTO/Alexandru Dobre)
Publicat: 08/12/2020, 02:15
Actualizat: 08/12/2020, 02:49

Fostul premier Ludovic Orban a semnat luni, înainte de a demisiona, Hotărârea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) nr. 57 din 7 decembrie 2020, adoptată de Guvern, prin care s-a decis soarta școlilor din România, până la vacanța de iarnă.

Documentul a fost semnat de Ludovic Orban, în calitate de președinte al CNSU:

HOTĂRÂRE nr. 57 din 7 decembrie 2020 privind aprobarea prelungirii suspendării activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online.

Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul României până la data de 7 decembrie 2020, precum şi la solicitarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării înregistrată cu nr. 10723 din 7 decembrie 2020, luând în considerare creşterea numărului de persoane infectate la nivel naţional, precum şi creşterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurilor de prevenire, interacţiunea intensă şi mobilitatea personalor, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teritoriale şi a sistemului sanitar (…)”

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art. 1. Se aprobă prelungirea suspendării activităţiilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online, pentru perioada 9-23 decembrie 2020.

Art. 2. Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora”, se arată în Hotărârea CNSU nr. 57 din 7 decembrie 2020.

Ludovic Orban a demisionat, luni, din funcția de premier

Ludovic Orban a anunțat, luni seară, că demisionează din funcția de premier, pentru a fi demarate negocierile pentru un nou guvern.

Am luat decizia azi să-mi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis. Odată exprimată voința cetățenilor, trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou Guvern”, a spus, printre altele, fostul premier.

Austria a redeschis școlile, după ce cadrele didactice au fost testate pentru Covid-19. Ce au arătat rezultatele

Autoritățile din Austria au decis redeschiderea școlilor, începând de astăzi, dar cu obligativitatea ca toți elevii, cu excepția celor din școala primară, să poarte mască de protecție, relatează edupedu.ro, care citează ORF. Măsura vine după o testare la scară largă care a arătat o incidență redusă a cazurilor de Covid-19 în rândul cadrelor didactice.

Potrivit sursei citate, o testare în masă a personalului din învățământ, pentru Covid-19, a avut loc în ultimele zile într-una din regiunile Austriei, fiind examinate 21.000 de persoane. Dintre acestea, doar 77 (0,37%) au fost testate pozitiv.

Rezultatul nemulțumește sindicatele, însă, care ar fi vrut și o testare masivă a elevilor. Sindicatele profesorilor ar fi dorit măsuri mult mai severe de prevenție în școli, în condițiile în care nu toate unitățile de învățământ vor apela la modelul hibrid, cu predare în ture la clasă.

Aceleași sindicate și-au exprimat mulțumirea față de felul cum s-a desfășurat predarea la distanță în acest al doilea val de închidere a școlilor în pandemie.

Austria a decis să închidă școlile, concomitent cu alte măsuri restrictive, începând din 17 noiembrie, când a anunțat și programul de testare la scară largă.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
S-a închis un cunoscut post TV. Nu s-a mai putut face nimic
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912