Austria a redeschis școlile, după ce cadrele didactice au fost testate pentru Covid-19. Ce au arătat rezultatele

Austria a redeschis școlile, după ce cadrele didactice au fost testate pentru Covid-19. Ce au arătat rezultatele
Autoritățile din Austria au decis redeschiderea școlilor, începând din 7 decembrie (FOTO: Pixabay)
Publicat: 07/12/2020, 17:20
Actualizat: 07/12/2020, 17:35

Autoritățile din Austria au decis redeschiderea școlilor, începând de astăzi, dar cu obligativitatea ca toți elevii, cu excepția celor din școala primară, să poarte mască de protecție, relatează edupedu.ro, care citează ORF. Măsura vine după o testare la scară largă care a arătat o incidență redusă a cazurilor de Covid-19 în rândul cadrelor didactice.

Potrivit sursei citate, o testare în masă a personalului din învățământ, pentru Covid-19, a avut loc în ultimele zile într-una din regiunile Austriei, fiind examinate 21.000 de persoane. Dintre acestea, doar 77 (0,37%) au fost testate pozitiv.

Rezultatul nemulțumește sindicatele, însă, care ar fi vrut și o testare masivă a elevilor. Sindicatele profesorilor ar fi dorit măsuri mult mai severe de prevenție în școli, în condițiile în care nu toate unitățile de învățământ vor apela la modelul hibrid, cu predare în ture la clasă.

Aceleași sindicate și-au exprimat mulțumirea față de felul cum s-a desfășurat predarea la distanță în acest al doilea val de închidere a școlilor în pandemie.

Austria a decis să închidă școlile, concomitent cu alte măsuri restrictive, începând din 17 noiembrie, când a anunțat și programul de testare la scară largă.

Austria a avut și o campanie de testare a populației, în perioada 4-7 decembrie

Landurile austriece Tirol și Vorarlberg au organizat, în perioada 4-7 decembrie, o campanie voluntară de testare a populației pentru COVID-19, cu ajutorul testelor antigen rapide.

Prin această campanie, Guvernul austriac speră să poată să relaxeze restricțiile pentru limitarea pandemiei înainte de sărbători, potrivit Agerpres.

Aceste două landuri din vestul Austriei, la fel ca alte trei din cele nouă ale ţării, au un indice al infectărilor peste media naţională.

Testarea voluntară a populaţiei din Tirol şi Vorarlberg s-a desfăşurat în paralel cu testarea personalului didactic din întreaga ţară, înaintea redeschiderii şcolilor, pe 7 decembrie, după ce timp de trei săptămâni activitatea didactică s-a desfăşurat online. Va urma apoi, în următoarele două zile, testarea, tot prin teste antigen rapide a poliţiştilor la nivel naţional.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase