Austria începe testarea în masă. Toți profesorii si ofițerii de poliție urmează să fie testați. „Cetățenii trebuie să poată sărbători Crăciunul”

Austria începe testarea în masă. Toți profesorii si ofițerii de poliție urmează să fie testați. „Cetățenii trebuie să poată sărbători Crăciunul”
Foto: caracter ilustrativ
Publicat: 20/11/2020, 21:48
Actualizat: 06/04/2021, 14:37

Schema de testare în masă a Austriei va începe în prima săptămână a lunii decembrie, urmând ca toți profesorii din școli și grădinițe, împreună cu ofițerii de poliție să fie testați.      

Schema începe în două faze. Sâmbătă, 5 decembrie și duminică, 6 decembrie, toți profesorii de stat și federali vor fi testați. În zilele de 7 și 8 decembrie, 40.000 de polițiști vor fi testați în toată țara.

Potrivit ziarului austriac Kronen Zeitung, „o serie largă de teste este planificată pentru întreaga populație înainte de Crăciun”. 

Vrem să le permitem oamenilor să sărbătorească Crăciunul într-un cerc familial apropiat (…); testele în masă sunt acum o alternativă eficientă împotriva blocajelor de câteva săptămâni ”, a declarat șeful guvernului, Sebastian Kurz.

Participarea la testare este voluntară.

Testarea va avea loc în aproximativ 100 de stații de testare care vor fi înființate în toată țara. 

Testele pentru profesori vor fi efectuate de Ministerul austriac al Educației prin fiecare departament de stat, în timp ce testarea poliției va fi efectuată de către departamentul de poliție.

Personalul medical va fi instruit de autoritățile sanitare austriece și de armata austriacă.

Au fost comandate șapte milioane de teste. Costul testelor este de 50 de milioane de euro

Șapte milioane de teste au fost deja comandate de guvern, patru milioane furnizate de  Roche și trei milioane furnizate de  Siemens.

Costul testelor este de 50 de milioane de euro, relatează Kronen Zeitung.

Schema de testare va utiliza testarea antigenului

Spre deosebire de testele PCR, testele antigenice pot oferi un rezultat în mai puțin de o jumătate de oră. Cu toate acestea, acestea sunt mai puțin precise, deoarece măsoară proteinele de suprafață ale particulelor Covid-19.

Aceasta înseamnă că acestea sunt cele mai eficiente pentru persoanele care sunt extrem de infecțioase – adică cu o încărcătură virală mare. Spre deosebire de testele PCR, există posibilitatea ca persoanele pozitive să primească în mod fals un rezultat negativ al testului.

Câteva mii de soldați vor fi implicați în logistica programului, ajutând deja în programul de testare în masă din Slovacia, în urmă cu câteva săptămâni.

În timp ce Austria a scăpat de primul val al pandemiei, numărul cazurilor și decesele au crescut în toamnă, provocând critici.

Vineri, numărul total de infecții confirmate a fost de 234.778, dintre care 2.224 au murit.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase