CONTRE. Mircea Badea, reacție după ce a fost criticat dur de Nicu Alifantis: „Sunt dezgustător. Dar puteți aplica aceeași rețetă: Schimbați canalul!”!”

Redactor:
Gandul
CONTRE. Mircea Badea, reacție după ce a fost criticat dur de Nicu Alifantis: „Sunt dezgustător. Dar puteți aplica aceeași rețetă: Schimbați canalul!”!”

Cântărețul Nicu Alifantis i-a transmis o scrisoare deschisă prezentatorului Mircea Badea, pentru a-i cere să nu-i mai ironizeze pe  artiștii care se confruntă cu probleme financiare în perioada pandemiei. Badea i-a răspuns relativ amiabil, deși îl invită pe artist să schimbe canalul, dacă nu este de acord cu ideile sale.

„Nu mi-a dat prin cap niciodată ca Nicu Alifantis, pe care îl iubesc, face parte din aceeaşi breaslă cu Chirilă sau cu Riştei sau cu orice alt produs popcorn. Domnul Alifantis îmi spune că am greşit şi că se incadrezeaza în aceeaşi breaslă cu artiştii care au nickuri în loc de nume. Înţeleg că am jignit artiştii romani şi că trebuie să îmi cer scuze. Dacă mi-o cere domnul Nicu Alifantis, e în regulă: vă cer scuze.

Mai înţeleg că sunt un ratat. E foarte posibil. Nici măcar nu am pornirea de a încerca să caut contra argumente.
Sunt şi dezgustător. De asemenea posibil, dar puteţi aplica aceeaşi reţeta pe care mi-o recomandaţi: schimbaţi canalul. E şi foarte târzie emisiunea mea. Ora respectivă ar putea fi folosită pentru creaţie muzicală nu pentru nervi şi resentimente. Cu privire la ocolirea dumneavoastră, domnule Alifantis, lucrurile sunt rezolvate deja: „social distancing” e lege. Cu stimă şi cu sincere urări de succes. Dumneavoastră şi breslei din care vă revendicaţi”, scrie Badea.

Alifantis: Artistul român nu „GHIORLĂIE”, domnule!

Nicu Alifantis i-a scris lui Mircea Badea, după ce jurnalistul a criticat artiștii care se plâng că în perioada asta au rămas cu mai puțini bani.

„Scrisoare deschisă.

Domnule Mircea Badea. Mă adresez dumneavoastră cu apelativul „domnule”, din respect pentru părinții dumneavoastă pe care-i cunosc de foarte multă vreme și cărora le port o stimă deosebită. De câtva timp asist la o serie de denigrări permanente pe care le aduceți breslei din care fac parte. Vă atrag atenția că sunt profund revoltat de această atitudine și vă somez să încetați și să vă cereți scuze public pentru modul absolut jignitor în care vă adresați artiștilor români.

Îmi amintesc de perioada în care erați adus, bănuiesc împotriva dorinței dumneavoastră, de doamna Badea la Teatrul Mic. Se pare că acest lucru n-a ajutat la nimic. Vă înțeleg frustrările. Ecuația matematică a vieții dumneavoastră se pare că n-a dat rezultatul corect. Asumați-vă acest lucru cu demnitate. Și nu uitați, prin această atitudine nu reușiți să faceți decât un mare deserviciu atât dumneavoastră cât și instituției pe care o reprezentați. Disprețul pe care-l manifestați față de slujitorii artei românești este absolut dezgustător. „Nu dați doi bani pe artistul român”? Foarte bine, mutați canalul, nu mai intrați într-o sală de teatru sau una de concerte, dar nu ne mai jigniți. Suntem destul de puși la colțul indiferenței de mai marii puterii zilei. Artistul român nu „ghiorlăie”, domnule. Încearcă doar să existe, să se exprime și să se manifeste cum poate într-o țară tristă, sărăcită și aproape distrusă. Nu vă permit să ne mai jigniți, iar anii de muncă pe care-i port în spate îmi permit să vă cer imperativ acest lucru. Vă rog să mă ocoliți de azi înainte, domnule!”, scrie Alifantis.

×
Inchide