Legendara trupă rock Iron Maiden revine în mai 2022 la București / Biletele „early bird” pot fi cumpărate din 6 decembrie

Legendara trupă rock Iron Maiden revine în mai 2022 la București / Biletele „early bird” pot fi cumpărate din 6 decembrie
Sursa: Facebook - organizatori - Metalhead și BestMusic Live Concerts
Publicat: 02/12/2021, 11:26

Britanicii de la Iron Maiden revin la București, la aproximativ 27 de ani de la primul concert în România, și la cinci ani de la ultima apariția pe o scenă de aici. Concertul este programat la Romexpo, pe 26 mai 2022, în aer liber, cu respectarea tuturor normelor de la acel moment, au anunțat organizatorii, Biletele se pun în vânzare luni, 6 decembrie, la ora 10:00 pe iabilet.ro, iar primele 500 de bilete din fiecare categorie au preț earlybird.

Concerul britanicilor de la Iron Maiden din 26 mai 2022 va cuprinde si piese de pe noul album de studio, „Senjutsu”, astfel că, dat fiind că formația a urcat pe scenă ultima data în România în 2016, la acest eveniment va fi pentru prima oară când fanii români vor putea fi martori la celebrul show Legacy și vor auzi în premieră live piese ale trupei.

Materialul discografic „Senjutsu” este cel mai bine plasat disc în US Billboard al trupei, care a ajuns pe pozitia 3, depăsind clasicile „Powerslave” și „Number Of The Beast”. În plus, „Senjutsu” a ajuns pe prima poziție în peste 15 topuri din întreaga lume, dominând clasamentele din Europa. Discul a fost lansat pe 3 septembrie 2021 și s-a bucurat doar de review-uri pozitive din partea criticilor, dar și a fanilor.

În 46 de ani de anctivitate, trupa a susținut concerte în fața a milioane de oameni din întreaga lume, a scos 17 albume de studio și zeci de Discuri de Platină și de Aur.

„Abia asteptăm să ne întoarcem în Europa anul viitor și este grozav că am putut să adăugăm Bucureștiul și celelalte concerte din Europa de Est, orașe mari cu fani grozavi. Sunt entuziasmat pentru noile schimbări ale producției scenice și abia aștept ca toată lumea să vadă ce le-am pregătit. Întreaga formație s-a bucurat de turneul Legacy, iar acum abia așteptăm să ne întoarcem la drum, să cântăm live, să ne distrăm și să ne reîntâlnim cu toată lumea”, a spus solistul Iron Maiden, Bruce Dickinson.

Potrivit organizatorilor, showul a fost deja văzut de aproape două milioane de fani din întreaga lume, fiind considerat atât de aceștia, cât și de jurnaliști una dintre cele mai extravagante și spectaculoase interpretări live din punct de vedere vizual, cu hituri din intreaga carieră a formației.

Invitații speciali la Bucuresti sunt germanii de la Lord Of The Lost care vor cânta în deschiderea concertului.

Categorii de bilete

Organizatorii Metalhead și BestMusic Live Concerts – au anunțat că biletele se pun în vanzare în trei categorii, Aces High – în fața scenei, The Beasts – în spatele acestea și apoi Troopers și au următoarele prețuri:

Earlybird: primele 500 de bilete din fiecare categorie

  • Aces High – 399 lei
  • The Beasts – 339 lei
  • Troopers – 259 lei

Presale:

  • Aces High – 449 lei
  • The Beasts – 369 lei
  • Troopers – 289 lei

La acces:

  • Aces High – 480 lei
  • The Beasts – 400 lei
  • Troopers – 320 lei

La prețul tuturor biletelor comandate în earlybird și presale se adaugă comisionul de emitere bilet de 15 lei.

Se pun în vânzare doar 3500 de bilete la categoria Aces High și 3500 la The Beasts, iar în total se pun în vânzare doar 15.000 de bilete. Membrii Fan Clubului Iron Maiden au acces la bilete mai devreme.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, se poate plăti cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în țară.

„Copiii sub 2 ani au acces gratuit însotiți de un adult posesor de bilet valabil. Recomandăm fanilor care vin cu copii sub 10 ani să le proteje acestora urechile cu căști speciale. La concert volumul va fi puternic și poate afecta auzul copiilor”, au transmis organizatorii.

Organizatorii vor pune la dispoziție suficiente puncte de vânzare a băuturilor pentru a evita cozile și recomandă fanilor să vină la concert din timp și nu înainte de ultima trupă. Accesul cu umbrele este interzis.

Organizatorii vor oferi un program detaliat cu câteva săptămâni înainte de concert.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult