Noi dezvăluiri în cazul accidentului mortal de pe platoul de filmare, în care este implicat Alec Baldwin. Armuriera l-a dat în judecată pe frunizorul de muniție

Noi dezvăluiri în cazul accidentului mortal de pe platoul de filmare, în care este implicat Alec Baldwin. Armuriera l-a dat în judecată pe frunizorul de muniție
Alec Baldwin / Sursă Foto: Profimedia - Ilustrativ
Publicat: 13/01/2022, 12:03
Actualizat: 13/01/2022, 13:46

Hannah Gutierrez Reed, armurierul de pe platoul de filmare al peliculei ”Rust”, l-a dat în judecată, miercuri, pe furnizorul muniției. Reed l-a acuzat pe Seth Kenney că ar fi plasat gloanţe reale printre cartuşe cu gloanţe oarbe, scrie Los Angeles Times.

Amintim că un accident mortal a avut loc pe 21 octombrie 2021, în New Mexico, unde se turna filmul ”Rust”. Directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost lovită de un glonţ real care se afla în revolverul înmânat actorului Alec Baldwin. Acesta nu a fost informat că în revolver erau gloanțe adevărate, arma fiindu-i prezentată drept inofensivă. Când starul hollywoodian a descărcat-o în timpul repetiţiilor pentru o scenă, un glonț a omorât-o pe Hutchins, care se afla în spatele camerelor, în fața actorului.

Situația este cu atât mai ciudată, având în vedere că regulamentele de siguranţă din industria cinematografică americană interzic utilizarea muniției reale în timpul filmărilor, tocmai pentru a evita accidente mortale.

Astfel, în plângerea depusă miercuri la un tribunal din New Mexico, Hannah Guttierez-Reed îi reproşează furnizorului Seth Kenney că a livrat producătorilor filmului „Rust” „muniţie care a fost prezentată în mod fals drept gloanţe oarbe”, „deşi ele conţineau în realitate atât gloanţe oarbe, cât şi reale”.

Poliția a descoperit pe platourile de filmare „şapte gloanţe” care ar fi fost reale.

Seth Kenney le-a spus anchetatorilor că este posibil să le fi vândut producătorilor filmului muniţie asamblată artizanal – probabil pe baza unor elemente reciclate, al căror logo corespunde cu cel de pe un cartuș real. Ulterior, însă, Kenney a exclus această posibilitate în cadrul unui interviu acordat postului ABC.

Până acum nu au fost făcute arestări, iar ancheta este în plină desfășurare.

Şeriful din comitatul Santa Fe, care a coordonat ancheta, a declarat că „a existat o anumită neglijenţă pe platoul de filmare”.