SCANDALOS. O dansatoare celebră din Egipt, condamnată la 3 ani de închisoare pentru „apariții indecente” pe rețeaua TikTok

Redactor:
Razvan Ilie
SCANDALOS. O dansatoare celebră din Egipt, condamnată la 3 ani de închisoare pentru „apariții indecente” pe rețeaua TikTok
Sama el Masry nu este la prima "abatere" de acest gen, fiind vizată de autoritățile din Egipt și în alte scandaluri media

Sama el Masry, o dansatoare cunoscută din Egipt, a fost condamnată de un tribunal din Cairo la 3 ani de închisoare pentru comportament indecent pe rețelele de socializare. Decizia tribunalului nu este definitivă, vedeta anunțând deja că va face recurs.

În urmă cu doi ani, Egiptul a adoptat o lege care permite guvernului să cenzureze publicațiile de pe Internet și să supravegheze comunicațiile pe rețelel de socializare, informează Sky News.

Apar consecințele acestei legi controversate: una dintre cele mai cunoscute interprete de dansuri orientale a fost trimisă la închisoare pe o perioadă de trei ani și amendată ci echivalentul a 20.000 de euro, pentru „incitare la imoralitate”.

Egipteanca Sama el Masry a fost reținută de poliție în luna aprilie ca parte a unei anchete asupra videoclipurilor și fotografiilor din Social media. Procurorii au descris postările ca fiind provocatoare din punct de vedere sexual, iar un tribunal din Cairo a decretat că femeia a încălcat principiile și valorile familiei.

John Talaat, membru al parlamentului egiptean, a cerut acțiuni legale împotriva Samei el Masry și a altor femei, ca parte a represiunii guvernamentale împotriva utilizatorilor de rețele de socializare. El și-a apărat punctul de vedere, într-un interviu acordat Fundației Thomson Reuters, spunând că femeile în cauză distrug valorile și tradițiile familiei, adăugând: „Există o diferență uriașă între libertate și desfrânare”.

Sama el Masry, în vârstă de 42 de ani, a negat acuzațiile, spunând că întreg conținutul apărut pe rețelele de socializare i-a fost furat și a fost publicat de pe telefonul ei fără consimțământul artistei.

Sama el Masry va face recurs la decizia tribunalului din Cairo
Inchide