DISTANȚARE FIZICĂ. Autoritățile din Belgia supraveghează telefoanele mobile pentru a limita aglomerarea plajelor

Redactor:
Florentina Dinu
DISTANȚARE FIZICĂ. Autoritățile din Belgia supraveghează telefoanele mobile  pentru a limita aglomerarea plajelor
Plaja Ostende, Belgia, Europa

În Belgia a început oficial sezonul estival odată cu deschiderea plajelor. Pentru a preveni o aglomerare a staţiunilor, autorităţile au creat un sistem de supraveghere a telefoanelor mobile pentru a determina, în timp real, dacă se formează grupuri prea mari de oameni.

Oraşele costiere belgiene nu doresc să interzică turiştilor să vină, dat vor ca aceştia să se orienteze către un loc mai puţin aglomerat sau să opteze să facă cumpărături mai târziu.

Camerele scanează toate telefoanele mobile și transmite  pe bază de culori, de la verde la portocaliu, respectivele zone care sunt considerate sigure sau prea aglomerate.

Cele 10 districte aflate de-a lungul litoralului vor detecta telefoanele mobile pe plaje şi pe diguri şi vor afişa informaţii în timp real pe un site, cu coduri de la verde închis pentru zonele calme şi portocaliu pentru cele foarte aglomerate.

Un număr de 130 de senzori amplasaţi în oraşe vor indica oamenilor locurile aglomerate pe care ar trebui să le evite. Site-ul va oferi şi informaţii despre cât de aglomerate vor fi staţiunile î n zilele următoare

Oraşul Knokke-Heist a creat şi marcaje pe plaje, pentru a crea suprafeţe de câte 3 metri pătraţi.

”Am creat aşa-numite ”bule pentru plajă”, unde o familie sau un grup de prieteni pot sta împreună în siguranţă şi vizualiza distanţa la care ar trebui să stea unii faţă de alţii”, a declarat un consilier al oraşului specializat în turism, Anthony Wittesaele.

Înotul în mare este interzis în Belgia în afara sezonului, când patrulează salvamarii. Pandemia de Covid-19 a întârziat deschiderea sezonului, care ar fi rebuit să aibă loc în luna mai. Sezonul se va încheia la jumătatea lunii septembrie.

Acest sistem de supraveghere nu presupune descărcarea vreunei aplicații și nici nu se colectează date private individuale.

Numărul total de cazuri confirmate în Belgia, de la începutul pandemiei, este de 61,209.

Inchide