Dan Tudorache, primar sector 1: „Avem multe clădiri frumoase și valoroase, dar de multe ori trecem zilnic pe lângă ele fără să le știm istoria”

Publicat: 16 07. 2020, 16:07
Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, și academicianul Răzvan Theodorescu

Primarul sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, a declarat, joi, în cadrul unui eveniment de promovare a patrimoniului arhitectural din sectorul 1, că zona administrativă pe care o conduce are foarte multe clădiri frumoase, dar care nu sunt cunoscute din punct de vedere istoric.

„În această zonă administrativă avem multe clădiri frumoase și valoroase, dar de multe ori trecem zilnic pe lângă ele fără să le știm istoria. Noi, Primăria Sectorului 1, vrem să promovăm, să păstrăm, să conservăm și să protejăm averea generațiilor trecute, a generațiilor actuale și a generațiilor viitoare!

În viitorul an școlar, expoziția va călători prin toate școlile și liceele din Sectorul 1, iar diverși oameni de cultură o vor explica pe îndelete”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, joi în cadrul simpozionului „Un patrimoniu pentru generații” de la Academia Română.

Răzvan Theodorescu: „Câți dintre tinerii bucureșteni știu că Bulevardul Magheru este unul dintre cel mai moderne bulevarde europene?”

Academicianul  Răzvan Theodorescu a declarat că Bulevardul Magheru este unul dntre cele mai moderne bulevarde europene.

„Mă bucur că, împreună cu Primăria, am făcut această dezbatere despre patrimoniul arhitectural al Sectorului 1. Regăsim aici artere, clădiri și monumente de o certă valoare istorică. Vă dau doar un exemplu: câți dintre tinerii bucureșteni știu că Bulevardul Magheru este unul dintre cel mai moderne bulevarde europene? La proiectarea lui și-au dat mâna importanți arhitecți din vârful acestui domeniu” a precizat Răzvan Theodorescu

 Expoziția  „Arhitectura Capitală, Bucureștii în căutare de sine” poate fi vizitată în perioada 16-20 iulie 2020

Simpozionul a fost urmat  de vernisajul expoziției „Arhitectura Capitală, Bucureștii în căutare de sine”, ce poate fi vizitată în perioada 16-20 iulie 2020, în incinta Bibliotecii Academiei Române.

„Această expoziție își propune să prezinte ”Bucureștii” prin câteva dintre edificiile sale reprezentative, creațiile marilor arhitecți români interbelici și postbelici care au trăit și au creat în București, să prezinte sursele formale și teoretice ale arhitecturii moderne autohtone, în scopul de a atrage atenția asupra patrimoniului existent și, adeseori, neglijat”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1 din Capitală.