Florin Tănase, deturnat de o formație arabă din drumul spre China! S-au complicat lucrurile cu Al Jazira, deși aici ar avea un salariu de cinci ori mai mare ca în Superliga

Florin Tănase, deturnat de o formație arabă din drumul spre China! S-au complicat lucrurile cu Al Jazira, deși aici ar avea un salariu de cinci ori mai mare ca în Superliga
Publicat: 01/08/2022, 22:08
Actualizat: 01/08/2022, 22:09

Gigi Becali a confirmat că fotbalistul Florin Tănase se va transfera la clubul Al Jazira din Emiratele Arabe Unite, şi nu la Shanghai Port, campioana Chinei din 2018, aşa cum anunţase patronul la mijlocul săptămânii trecute.

Transferul la Al Jazira este sub semnul întrebării, deoarece echipa din China, Shanghai Port, ar dori să-l reclame pe fotbalistul de 27 de ani la FIFA.

Toate aceste lucruri s-au întâmplat deoarece Florin Tănase ar fi semnat un pre-contract cu echipa chineză, iar acum s-ar fi decis să dea curs ofertei de la Al Jazira.

Care e diferența între Al Jazira și Shanghai Port?

„Florin Tănase pleacă la Al Jazira. Chinezii de la Shanghai Port dădeau mai mult de 3 milioane de euro, au ridicat… eu voiam să-l dau în China. Dar Tănase a vrut aici la Al Jazira”, a spus Becali, într-o conferinţă de presă.

El a explicat că jucătorul va avea un salariu mai mare la Al Jazira decât ar fi primit la Shanghai Port.

„E şi mai aproape pentru el, plus că aici (n.r. – la Al Jazira) îi dau 1,8 milioane (n.r. – salariu pe an), iar chinezii doar 1 milion. Bine, vreo 300.000 dă comisioane la impresari, dar e diferenţă mare. Şi atunci am zis că nu are rost, deşi eu luam mai mulţi bani din transferul lui în China”, a mai spus Gigi Becali.

În vârstă de 27 de ani, Florin Tănase se află la FCSB din august 2016, când a fost achiziţionat de la FC Viitorul. În cariera sa, el a mai evoluat doar o jumătate de sezon la FC Voluntari în 2013.

Internaționalul român a câștigat în ultimul sezon 360.000 de euro la FCSB, iar în Golf va avea 1,8 milioane de euro anual.

FCSB l-a dat pe Florin Tănase și a adus doi jucători din Superliga

FCSB a oficializat luni, transferurile jucătorilor David Miculescu şi Bogdan Rusu, proveniţi de la UTA Arad, respectiv CS Mioveni. Miculescu, în vârstă de 21 de ani, evoluează ca atacant lateral şi va purta tricoul cu numărul 11, în timp ce Rusu, atacant central, va purta tricoul cu numărul 90.