Superliga, 8 milioane de euro din două „tunuri”: după Rareș Ilie la Nice, Florin Tănase pleacă în China. Salariu fabulos pentru atacantul de la FCSB

Superliga, 8 milioane de euro din două „tunuri: după Rareș Ilie la Nice, Florin Tănase pleacă în China. Salariu fabulos pentru atacantul de la FCSB
Publicat: 27/07/2022, 12:27

Florin Tănase de la FCSB a fost transferat la echipa Shanghai Port, din campionatul Chinei, pentru 3 milioane de euro, a anunţat finanţatorul Gigi Becali.

Mutarea survine la două săptămâni după ce Rapid l-a vândut la formația franceză Nice pe Rareș Ilie contra a 5 milioane de euro.

Astfel Superliga, noua denumire a întrecerii interne, a exportat două produse, ambele de echipa națională, la 8 milioane de euro.

Florin Tănase va avea salariu un milion de euro și un bonus de 10.000 de euro de fiecare meci jucat în campionatul chinez.

Gigi Becali amenință după plecarea lui Florin Tănase: „Nu mai dau bani din buzunar”

„Sunt liniştit. Aveam un stres mai mult cu salariu. Am scăpat de 40.000 de euro, plus 3 milioane de euro. Nu mai dau bani din buzunar.

Iau 1,5 milioane de euro de la Betano, plus 3 milioane de euro de la Tănase. Nu se mai vorbeşte de retragere acum. Deja s-a făcut bugetul. Nu mai trebuie să dau bani de la mine”, a declarat Becali la Pro Arena.

Echipa chineză este antrenată de Ivan Leko și a câștigat titlul în 2018 și Supercupa în 2019. Florin Tănase va fi coleg la noua echipă cu brazilianul Oscar, care a evoluat pentru Chelsea Londra.

Becali a precizat că Florin Tănase va pleca astăzi în China şi nu va juca, joi, cu echipa Saburtalo, în Conference League.

Gigi Becali a menţionat că în perioada următoare FCSB îl va vinde şi pe mijlocaşul Darius Olaru. „Este vorba să plece şi Olaru în altă parte. Eu am avut 5 milioane de euro, dar nu am acceptat. Am cerut 7 milioane de euro, dar l-am lăsat la 6 milioane de euro. Nu vreau să vorbesc mai multe, o să vedeţi”, a adăugat Becali.

Florin Tănase a dat lovitura. Cine sunt cei trei români din Superliga în campionatul chinez?

Tănase va fi al treilea român care joacă în campionatul Chinei în acest sezon, după mijlocaşii Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns/prima ligă) şi Ronaldo Deaconu (Shaanxi Changan/liga a doua).

Deși ultimul se declara mulțumit în momentul parafării contractului, soarta nu i-a surâs fotbalistului. Deaconu nu a primit nici un ban de la echipa sa și a decis să rupă înțelegerea. Acum a semnat cu CFR Cluj.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase