Halep a învins-o pe Bouchard și s-a calificat în turul 3 la Australian Open

Halep a învins-o pe Bouchard și s-a calificat în turul 3 la Australian Open
Publicat: 18/01/2018, 13:26

Simona Halep a arătat bine pe teren, în ciuda accidentării la gleznă și a reușit să o învingă în contruntarea din turul al doilea al openului australian pe sportiva canadiană Eugenie Bouchard.

Simona Halep a început cu un break meciul disputat împotriva lui Eugenie Bouchard, iar sportiva din Canada nu a reușit decât două game-uri câștigătoare în fața numărului 1 mondial. Mai mult, statistica primului set a fost net favorabila jucătoarei noastre: 8 erori neforțate pentru liderul mondial, 15 pentru jucătoarea de pe locul 112 WTA.

Setul secund a început tot cu break al Simonei și în ciuda unei agresivități sporite a lui Bouchard, pe serviciul lui Halep, sportiva noastră s-a impus fără emoții, cu același scor, 6-2, la finalul unui meci ce a durat o oră și 5 minute.

„Cred că am jucat bine. Nu e simplu să joci împotriva lui Bouchard.. Lovește foarte bine și stă mult în spate. Mă simt bine pe acest teren și vreau să le mulțumesc și fanilor. Mă bucur că sunt în turul 3, după ce în ultimii ani am fost eliminată repede. Sunt fericită că am câștigat chiar dacă sunt puțin accidentată. Glezna mă jenează puțin, dar nu țin cont de asta. Joc acasă la Darren și sper să joc un tenis bun până la capăt. Datorită lui am ajuns pe primul loc în lume!” a spus Simona Halep, la finalul jocului disputat pe Margaret Court Arena.

Pentru calificarea în turul 3 la Australian Open, Simona Halep va încasa un premiu în valoare de 93.000 de euro și 130 de puncte WTA.

Simona Halep a mărturisit că a avut dureri pe tot parcursul meciului

„E greu să mă pot concentra numai la meciuri, pentru că am o afecțiune destul de mare la gleznă. Însă, după meciul de azi, am prins mai multă încredere, simt bine jocul, acum depinde totul de cum mă voi simți în următoarele zile, în următorul meci. Am făcut o entorsă destul de rea, ligamentele sunt întinse, dar nu este nimic rupt. Am dureri tot timpul. Am făcut un efort mare astăzi și o să fac în continuare până o să fiu învinsă pe teren. Nu o să renunț, dar dacă se va agrava, mă voi gândi mai bine”, a spus Simona Halep, într-o discuție avută cu jurnaliștii, după ce a obținut calificarea în turul al treilea.

Liderul mondial a mai suferit o accidentare asemănătoare anul trecut, în finala turneului de la Roma, însă spune că atunci a întâmpinat mai multe probleme: „La Roma, a fost un ligament rupt, ceea ce a fost mai grav. Dar am avut o săptămână între turnee și am avut mai mult timp. Acum, este de pe o zi pe alta, nu pot să spun dacă mă voi vindeca sau nu”.

Halep a dezvăluit că nu a avut timp să se antreneze înaintea meciului din turul al doilea: „Păi, nu prea m-am antrenat. M-am recuperat foarte bine, am făcut tratament aproape non-stop, am stat cu gheață. Am făcut tot ce a depins de mine ca să mă recuperez. Nu sunt 100 la sută, bineînțeles, dar a fost bine astăzi și am încredere”.

Următoarea adversară a Simonei Halep va fi Lauren Davis, locul 76 WTA, care a trecut în turul doi de jucătoarea germană Andrea Petkovic, numărul 98 mondial, scor 4-6, 6-0, 6-0. Va fi cea de-a doua întâlnire dintre Halep și Davis, după ce constănțeanca s-a impus împotriva americancei, în 2013, scor 6-2, 6-0, în primul tur la Indian Wells.

„Am mai jucat contra ei. Știu că este o jucătoare dificilă, aleargă destul de bine. Va trebui să îmi joc jocul meu, să fiu agresivă, nu o să schimb nimic, nu o să fac nimic special. Sper să mă țină piciorul și să intru să joc fără nicio emoție”, a mai spus prima jucătoare a lumii.

Întrebată, în final, ce turneu de Grand Slam își dorește cel mai mult să câștige, Simona a replicat: „Oricare, nu contează!”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Ce au stabilit judecătorii în cazul lui Vlad Pascu. Tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Pericol uriaș în TRANSILVANIA. Informațiile oficiale venite chiar astăzi, 18 APRILIE
Tzanca Uraganu și Costel Bijou, la căpătâiul lui Corduneanu. Lideri de clanuri de temut, așteptați...
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Corpul nu vrea de fapt să îmbătrânească, arată prima hartă a mușchilor umani