Mircea Lucescu, anunț despre retragerea din fotbal! „Mă gândesc și la momentul ăsta”

Mircea Lucescu, anunț despre retragerea din fotbal! „Mă gândesc și la momentul ăsta”
Mircea Lucescu l-a desființat pe Radu Banciu, după ce jurnalistul l-a catalogat drept “milog”. “Reacționează în funcție de inteligența lui!”
Publicat: 17/03/2023, 09:00

Mircea Lucescu, 77 de ani, a vorbit despre momentul când își va încheia cariera. „Il Luce” o pregătește pe Dinamo Kiev din 2020 și are contract până în vara lui 2024.

Revista FourFourTwo l-a inclus pe Lucescu printre cei mai buni antrenori care nu au câştigat Liga Campionilor. Într-un top 100, românul e pe locul 87.

Mircea Lucescu a antrenat echipe ca Galatasaray, Şahtior Doneţk, Inter Milano sau Beşiktaş, dar și cluburi cum ar fi Corvinul Hunedoara, Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid ori Zenit.

Mircea Lucescu, anunț despre retragerea din fotbal! „Mă gândesc și la momentul ăsta”

Cel mai titrat antrenor român a fost și selecționerul României sau Turciei. În vara trecută a avut oferta de a o pregăti pe Fenerbache, dar a preferat să rămână în Ucraina, deși e zonă de război.

„Sirenele sună în continuare. Și azi au sunat de 2 ori în timpul antrenamentului și după. Sigur, în vestul țării nu, absolut deloc, aici în Kiev e mai aproape de granița cu Rusia și mai există temeri, cum se mișcă ceva, imediat sirena anunță. Poate vă întrebați de ce mai stau aici? N-am fost niciodată laș și nu sunt nici acum, chiar dacă lucrurile sunt extrem de dificile.

Puteam să plec la Fenerbache în vară cu situația asta. Dinamo Kiev m-a invitat atunci, acum 2 ani când am hotărât să mă las, m-au convins, am venit, am avut succes, 3 titluri într-un an după care a venit nebunia asta, nenorocirea asta de război și atunci lucrurile s-au schimbat total. Am rămas, fără fotbal nu pot să stau. Nu știu însă cât o să mai stau că vine un moment în care trebuie să spun gata. Sigur, mă gândesc și la momentul ăsta, până acum nu am luat în calcul, pentru că văd că e foarte greu, nu vezi luminița de la capătul tunelului, nu știi ce se întâmplă și atunci e greu.

Un antrenor care a fost obișnuit cu succese și toate astea suferă de 2 ori mai mult decât unul care e obișnuit cu altceva. E foarte greu când toată viața ai luptat să câștigi și pe urmă să accepți o situație anormală, pentru că e una anormală în care nu se mai poate vorbi de un antrenor. În primul rând te gândești doar la ce se întâmplă, la cei ce suferă, mă gândesc la jucătorii mei, e greu să-i aduci la un nivel de participare mentală pentru că au alte preocupări legate de familie, prieteni, nu e simplu” a declarat Mircea Lucescu, la Sport Total FM.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase