Mircea Lucescu recunoaște că are oferte serioase, în contextul războiului din Ucraina. Ce spune antrenorul român despre o posibilă plecare a sa de la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu recunoaște că are oferte serioase, în contextul războiului din Ucraina. Ce spune antrenorul român despre o posibilă plecare a sa de la Dinamo Kiev
Mircea Lucescu / FOTO - Profimedia
Publicat: 19/05/2022, 21:17
Actualizat: 19/05/2022, 21:18

Antrenorul român Mircea Lucescu, în vârstă de 76 de ani, a anunțat că rămâne la Dinamo Kiev, deși recunoaște că a avut mai multe oferte seriose de la formații din Europa, inclusiv din Turcia, după izbucnirea războiului din Ucraina. Spune că ar da dovadă de lașitate, lăsând echipa la greu.

De altfel, după ce a cucerit titlul de campion al Ucrainei, Cupa Ucrainei și Supercupa Ucrainei cu Dinamo Kiev, chiar în primul său sezon pe banca grupării patronate de către Igor Surkis, Mircea Lucescu a intrat în atenția mai multor  cluburi de fotbal.

Întrebat despre faptul că patronul Igor Surkis a părăsit Ucraina cu sute de milioane de euro, Mircea Lucescu susține că partea cu banii nu o poate garanta, dar este convins că nu „a fugit” din țară.

„Sunt multe fake news-uri. Nu știu câți bani avea când a ieșit din țară, dar sunt convins că avea. El a dezmințit oricum multe din știri. Ei și acum intră și ies din țară. Nu sunt probleme. Acum au fost la înmormântarea primului lor președinte, Leonid Kravciuk. Surkis cel mare e membru al Parlamentului, a fost și vicepreședinte la UEFA. Ei stau la Monte Carlo, dar și în Ucraina. Au peste 60 de ani și au voie să iasă din Ucraina”, a spus Mircea Lucescu, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de la GSP.

El a mai precizat că vorbește la două-trei zile cu patronul echipei și că nu se ia nicio decizie la club, fără consultarea sa.

„Ei nu iau nicio hotărâre fără să mă întrebe și, din punctul ăsta de vedere, mă bucur de o apreciere extraordinară din partea lor”, a adăugat Lucescu.

În ceea ce privește plecarea sa de la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu este clar: nu are de gând să îi lase pe ucraineni la greu.

„Am contract până în 2024, deocamdată nu pot să las echipa în haosul ăsta. Oferte există, foarte serioase… Am avut și de la Fenerbahce! Dar momentan lucrurile nu mai sunt valabile. Eu nu pot să las Dinamo Kiev în situația asta. Pentru nimic în lume. Ar fi un semn de lașitate. Plus de asta eu am trecut prin toate în fotbal. Și prin războaie… Dar niciodată n-am trecut printr-o situație în care să joc în competiții europene fără să am meciuri în campionat. Acum este vorba de un alt timp de organizare. Am nevoie de un meci la nivel important în fiecare săptămână. Nu contează cât am salariul în momentul de față. Salariul meu chiar nu contează atât de mult față de ce mi-a oferit fotbalul. În continuare lucrez, sunt activ, sunt dinamic, gândesc, iau decizii. Asta e viața mea!”, a mai precizat antrenorul român.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase