Mircea Lucescu, 77 ani! Cum arată prima legitimație de fotbalist, o fotografie veche de mai bine de șase decenii

Publicat: 29/07/2022, 14:16

Antrenorul Mircea Lucescu a împlinit vineri, 29 iulie 2022, o vârstă respectabilă: 77 de ani. Are o mulțime de trofee și performanțe care l-ar face invidios pe orice alt tehnician din lumea sportului-rege.

Il Luce contnuă să muncească la Dinamo Kiev, o echipă fără bază de pregătire și ai căror jucători se plimbă aproape zilnic cu avionul dar și care nu mai dispune de jucători străini.

Dinamo Kiev, echipă antrenată de românul Mircea Lucescu, tocmai s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, în urma victoriei reuşite în faţa formaţiei Fenerbahce cu scorul de 2-1, după prelungiri, miercuri seara, la Istanbul.

Gândul publică prima legitimație de fotbalist a lui Mircea Lucescu.

Prima legitimare ca fotbalist a avut-o în 1961 la Școala Sportivă 2 București, unde a evoluat doi ani. Din 1963 a ajuns la Dinamo, iar în 1964 a debutat în prima ligă într-un meci cu Rapid, 5-2. La trupa roș-albă, ca jucător, a obținut cinci titluri de campion și o Cupă a României.

Între 1965-1967 a jucat în eşalonul secund la Ştiinţa Bucureşti (fostă şi actuală Sportul Studenţesc), după care a revenit la Dinamo, echipă unde a evoluat până în 1977 şi la care a obţinut cele mai mari succese din cariera de jucător: cinci titluri de campion al României (1964-1965, 1970-1971, 1971-1972, 1974-1975, 1976-1977) şi o Cupă a României (1967-1968).

A bifat 362 de partide în Liga 1, reușind să înscrie și 78 de goluri.

Mircea Lucescu, născut în România. A cunoscut gloria însă în Ucraina

Mircea Lucescu pregăteşte Dinamo Kiev din iulie 2020. El a câştigat cu Dinamo Kiev Supercupa Ucrainei în 2020, campionatul şi Cupa Ucrainei în 2021.

Titratul antrenor român Mircea Lucescu, care a împlinit vârsta de 77 de ani, a fost felicitat de preşedintele clubului Dinamo Kiev, Igor Surkis, printr-o scrisoare postată pe site-ul oficial al grupării din capitala Ucrainei.

„Dragă Mircea! În această zi festivă, te rog să primeşti felicitări cu ocazia zilei tale de naştere din partea mea personal şi a întregii familii Dinamo. Făcând parte din clubul nostru, ai dat imediat o nouă viaţa echipei, i-ai dat un nou impuls, ajutând jucătorii să dezvăluite toate faţetele talentului lor fotbalistic cât mai bine şi cât mai repede posibil.

Unind echipa ai creat un mecanism care funcţionează bine şi ai reuşit să insufli spiritul de învingători, redând Kievului strălucirea cupelor şi medaliilor. În fiecare zi, jucătorii învaţă de la tine. Nu eşti doar un antrenor pentru ei, eşti un adevărat mentor în lumea fotbalului.

Ai făcut multe pentru dezvoltarea fotbalului în Ucraina şi nu ne-ai părăsit într-o perioadă dificilă pentru ţară. În această zi festivă, permite-mi să îşi urez un cer liniştit, sănătate, ani lungi în fotbal şi, bineînţeles, noi victorii şi titluri la conducerea lui Dinamo Kiev”, se arată în scrisoarea semnată de Igor Surkis.

Sursă foto: Facebook / Iulian Anghel