Adjunctul șefului SRI George Voinescu, trecut în rezervă. Generalul Gheorghe Răducu, numit în locul său

Publicat: 31 07. 2020, 11:33
Adjunctul șefului SRI George Voinescu, trecut în rezervă. Generalul Gheorghe Răducu, numit în locul său

Adjunctul directorului SRI George Viorel Voinescu a fost trecut în rezervă, în urma unui decret semnat, vineri, de președintele Klaus Iohannis, anunță Administrația Prezidențială. În locul său a fost numit generalul Gheorghe-Stancu Răducu.

În cazul său, Iohannis a semnat două decrete, transmite Mediafax. Primul privește înaintarea în gradul de general – cu patru stele, la trecerea în rezervă, iar al doilea vizează eliberarea din funcția de adjunct al directorului Serviciului Român de Informații. Ambele decrete sunt valabile din 1 august.

George-Viorel Voinescu, numit în 2005

Conform site-ului SRI, general-locotenent George-Viorel Voinescu a fost numit adjunct al Directorului Serviciului Român de Informaţii la data de 27 iulie 2005.

În anul 2007 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, în anul 2012 a fost înaintat în gradul de general-maior, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-locotenent.

Anterior numirii în funcţia de adjunct al directorului SRI, a deţinut diferite funcţii de conducere în cadrul Brigăzii Antiteroriste şi al Direcţiei Financiare a Serviciului Român de Informaţii.

Doctor în domeniul Economie și afaceri internaționale la ASE

În anul 2011 a obţinut titlul ştiinţific de doctor în domeniul Economie şi afaceri internaţionale la Academia de Studii Economice din Bucureşti, cu teza intitulată „Impactul terorismului asupra economiei mondiale”.

În anul 2006 a absolvit cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

În anul 1999 a absolvit cursul postuniversitar de Contabilitate Informatizată în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

În anul 1985 a absolvit cursurile Scolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Balcescu” din Sibiu, specialitatea Finanţe.

A urmat cursurile Facultăţii de Logistică din cadrul Academiei de Înalte Studii Militare, specialitatea Finanţe, pe care a absolvit-o în anul 1994.

Tot vineri, Iohannis a semnat și decretul prin care în locul lui Voinescu este numit în funcția de adjunct al directorului Serviciului Român de Informații a generalului de brigadă – cu o stea Răducu Gheorghe-Stancu.