Ce restricții de circulație vor fi în noaptea de Înviere în București

Publicat: 29 04. 2021, 17:39
Actualizat: 29 04. 2021, 17:41
Restricțiile vizează zona Arhiepiscopiei Bucureștilor / Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto (caracter ilustrativ)

Autoritățile bucureștene informează că în noaptea de 1 spre 2 mai, când este sărbătorită Învierea, vor fi impuse restricții de circulație în zona Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Organizarea și desfășurarea adunării publice cu prilejul Sărbătorii de Înviere a Domnului la Arhiepiscopia Bucureștilor a fost avizată din punct de vedere tehnic al circulației rutiere și pietonale în curzul zilei de 20 aprilie, în ședința extraordinară a Comisiei Tehnice de Circulație. Restricțiile de circulație vizează participarea la slujba din Sfânta și Marea Sâmbătă, în intervalul 01 mai 2021, începând cu orele 23.00 – 02 mai 2021, orele 03.30.

Ce restricții sunt impuse în noaptea de Înviere

  • între orele 21.00 – 03.30, accesul pietonal dinspre str. 11 Iunie spre Patriarhie va fi restricționat, credincioșii vor avea acces doar dinspre bd. Unirii;
  • începând cu orele 23.00 se va realiza accesul în piațeta Catedralei Patriarhale doar credincioșilor care doresc să participe la Slujba de Înviere, accesul fiind limitat la maxim 500 de persoane.

Solicitări pentru șoferii care vor tranzita zona

De asemenea, Brigada Rutieră a Capitalei le-a transmis câteva solicitări și șoferilor care vor circula în zona menționată în noaptea de Înviere.

  • să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentului;
  • să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locul de desfăşurare a evenimentului;
  • să îşi păstreze calmul și să circule cu atenție sporită;
  • să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere;
  • să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de credincioşi şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Credincioșii vor putea merge la biserică de Paști, restricția de circulație în contextul pandemiei COVID-19 fiind ridicată în noaptea de Paște ortodox, la fel cum s-a întâmplat și la cel catolic.

Premierul Florin Cîțu a afirmat, înainte de aceste sărbători religioase importante, în urma întâlnirii cu reprezentanții cultelor religioase din România, că vor fi modificate restricțiile de circulație pentru ca românii să poată participa la slujbele de Paște.