Cum va decurge operațiunea de aducere a Sfintei Lumini de la Ierusalim, în Sâmbăta Mare

Cum va decurge operațiunea de aducere a Sfintei Lumini de la Ierusalim, în Sâmbăta Mare
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 27/04/2021, 12:09
Actualizat: 27/04/2021, 12:16

Tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim va continua și în acest an, cu respectarea regulilor sanitare în vigoare, transmite Patriarhia Română, prin intermediul unui comunicat.

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 1 mai 2021, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi va fi oferită, ca de obicei, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române, la Aeroportul Internaţional „Otopeni”.

Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui apoi Lumina Sfântă fiecărei parohii.

În aceeași seară, în intervalul orar 19.30 – 20.30, pe Colina Bucuriei va avea loc procesiunea primirii Sfintei Lumini de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la Catedrala Patriarhală.

Credincioșii vor putea merge la biserică la Slujba de Înviere! Restricția de circulație va fi ridicată în nopțile de Paște catolic și ortodox / BOR confirmă înțelegerea cu autoritățile

Credincioșii vor putea merge la biserică de Paști, restricția de circulație fiind ridicată în noaptea de Paște ortodox, la fel cum s-a întâmplat și la cel catolic.

Premierul Florin Cîțu a afirmat, înainte de aceste sărbători religioase importante, în urma întâlnirii cu reprezentanții cultelor religioase din România, că vor fi modificate restricțiile de circulație pentru ca românii să poată participa la slujbele de Paște.

Șeful executivului a spus, de asemenea, că a cerut ajutorul preoților pentru a-i convinge pe credincioși să se imunizeze împotriva COVID-19.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult