Dispare catalogul? Schimbări majore în educație! Cum vor fi puse notele și absențele

Publicat: 02 09. 2020, 09:02
Dispare catalogul? Schimbări majore în educație! Cum vor fi puse notele și absențele

Profesorii sunt încurajați să folosească agende personale pentru a nota elevii și să treacă în catalog notele și absențele la sfârșitul orelor de curs. Ar mai fi varianta catalogului electronic, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

„Catalogul poate fi completat și după cce își încheie profesorul activitatea didactică, după cele 2-3 ore pe care le are la diferite clase. Poate merge în cancelarie și poate să treacă notele sau absențele elevilor din ziua respectivă”, a spus Monica Anisie la Digi24.

„De asemenea, fiindcă în această perioadă a suspendării cursurilor, am experimentat și condica electronică și catalogul electronic, în felul acesta, profesorii – și școala, de fapt, ar putea să realizeze un catalog electronic sau o condică electronică și acolo profesorul să treacă toate aceste aspecte”, a adăugat ministrul.

Ministrul Educației a făcut unele precizări legate de începerea noului an școlar

– Vor fi câte două pauze pe oră, elevii vor merge la toaletă fără să se aglomereze
– Orarul nu va mai cuprinde, la gimnaziu și liceu, decât 2-3 materii, predate intensiv, urmate de alte 2-3 materii
– Lecțiile online vor fi transmise în timpul orei fizice de curs
– În privința părinților care cer dreptul de a alege dacă își trimit sau nu copiii la școală, Anisie declară că, dacă elevii locuiesc alături de bolnavi cronici, pot prezenta o adeverință de la medic și pot învăța online.

Părinții nu vor mai da declarație pe propria răspundere la începerea școlii

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat unul dintre cele mai dezbătute aspecte referitoare la începerea anului școlar și reluarea orelor în școli – declarația pe propia răspundere pe care trebuie să o completeze părinții.

Normele referitoare la începerea anului șcpolar în cotnextul pandemiei, puse în dezbatere de Ministerul Sănătății, prevedeau ca părinții să semneze o declarație pe proprie răspundere prin care declarau și faptul că elevul nu a fost bonlnav de COVID-19 și că nu prezintă simptome.