Monica Anisie a făcut anunțul: Părinții nu vor mai da declarație pe propria răspundere la începerea școlii

Monica Anisie a făcut anunțul: Părinții nu vor mai da declarație pe propria răspundere la începerea școlii
Schimbări la Evaluarea Națională 2021. Ministrul Educației a anunțat o serie de modificări / Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto
Publicat: 01/09/2020, 08:04
Actualizat: 01/09/2020, 08:05

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat unul dintre cele mai dezbătute aspecte referitoare la începerea anului școlar și reluarea orelor în școli – declarația pe propia răspundere pe care trebuie să o completeze părinții.

Normele referitoare la începerea anului șcpolar în cotnextul pandemiei, puse în dezbatere de Ministerul Sănătății, prevedeau ca părinții să semneze o declarație pe proprie răspundere prin care delarau și faptul că elevul nu a fost bonlnav de COVID-19 și că nu prezintă simptome.

Ministrul Educației: Declarația pe proprie răspundere va fi eliminată

„I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere din partea părintelui și acesta a fost de acord. Normele pentru începerea școlii pe care le publicăm mâine nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere”, a spus Monica Anisie pentru stiriedu.ro.

De asemenea, luni, 1 septembrie, ministrul Educației Organizează o conferință de presă în care va oferi noi informații despre deschiderea anului școlar.

Schimbare majoră, în noul an școlar! Ce nu vor mai face elevii, lunea și vinerea

Elevii nu vor mai da teze sau lucrări de control în zilele de luni și vineri, ci doar în zilele de marți, miercuri sau joi, conform unui ordin al ministrului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial.

„Tezele și lucrările de control planificate nu se stabilesc în prima și în ultima zi din săptămâna școlară și nici în două zile școlare consecutive”, menționează ordinul ministrului Sănătății, potrivit site-ului portalinvatamant.ro.

Potrivit sursei citate, într-o săptămână nu pot fi date decât maximum două teze, mai precis în zilele de marți și de joi. Asta pentru că luni și vineri nu se mai dau teze, iar miercuri este ziua „liberă” obligatorie.

„Se evită planificarea unui număr mai mare de două teze pe săptămână, iar pentru clasele la care sunt prevăzute numai două teze se planifică o teză pe săptamână”, se mai specifică în ordinul ministrului Sănătății.

Potrivit aceluiași Ordin, ghiozdanul nu trebuie să fie mai greu de 10% din greutatea elevului. Noul an școlar va începe pe 14 septembrie.