Emoționant! Mesajul unei BĂTRÂNE din Moldova, la mitingul proeuropean: „Să vină toată Europa la noi acasă! Să scăpăm de lepra cea rea. Suntem români”

Publicat: 22 05. 2023, 16:23
Actualizat: 22 05. 2023, 16:24

This browser does not support the video element.

O vârstnică dintr-un sat din Republica Moldova a transmis un mesaj puternic la mitingul proeuropean de duminică, de la Chișinău. Îmbrăcată în costum popular și ținând o icoană mare în brațe, bătrâna și-a arătat dorința ca țara să se îndrepte spre Europa, „să scăpăm de lepra cea rea”.

„Așteptăm să vină cu toată Europa aici, la noi acasă. Să scăpăm de urgia asta rea, Doamne! De lepra cea rea. Suntem români”, a spus bătrâna din satul Pitușca, raionul Călărași, potrivit site-ului Știri.md.

La mitingul pro-european de duminică, la Chișinău, au participat în jur de 75.000 de oameni, potrivit estimărilor poliției din Republica Moldova.

Care este obiectivul Moldovei până în anul 2030

Președinta Maia Sandu a declarat că obiectivul Moldovei este ca până cel târziu în 2030 să fie în Uniunea Europeană.

Participanţii la Adunarea Naţională „Moldova Europeană” au adoptat o rezoluţie în baza căreia cer tuturor partidelor şi oamenilor politici să modifice Constituţia „pentru a stabili definitiv şi ireversibil aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană”.

Rezoluţia „Moldova Europeană” mai prevede „deschiderea cât mai rapid posibil a negocierilor de aderare şi întărirea instituţiilor statului pentru a garanta aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, precum şi o transpunere rapidă a legislaţiei europene prin implicarea specialiştilor din ţările care au parcurs recent aceeaşi etapă de aderare, în special din România”.