Evaluare Națională 2014 – Subiecte Română și barem de corectare. Absolvenții clasei a VIII-a au susținut luni prima probă la examenul de evaluare națională

Evaluare Națională 2014 - Subiecte Română și barem de corectare. Absolvenții clasei a VIII-a au susținut luni prima probă la examenul de evaluare națională
Publicat: 23/06/2014, 15:42
Actualizat: 21/10/2014, 19:18

Evaluare Națională 2014. Aproximativ 167.000 de absolvenți au susținut luni proba la limba română, prima în cadrul examenului. În cursul zilei Gândul vă oferă în timp real toate informațiile despreEvaluare Națională 2014– calendar, subiecte barem și RezultateEvaluare Națională 2014. Ministerul Educației arată că numărul de absolvenți înscriși în acest aneste mai mare decât cel de anul trecut, când au participat 162.331 absolvenți. Cei mai mulți elevi sunt în București, unde susțin examenul 11.655 elevi, în 203 centre. Proba scrisă de la limba română de la Evaluare Națională 2014 a început la ora 9:00, moment în care s-au deschis plicurile sigilate care conțineau varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susține examenul.

DESCARCĂ DE AICI BAREM SUBIECTE ROMÂNĂ DE LA EVALUARE NAȚIONALĂ 2014

Examenul de Evaluare Națională 2014 continuă marți cu proba scrisă la Limba și literatura maternă, iar miercuri va avea loc ultimul test, la Matematică. Rezultatele vor fi afișate vineri 27 iunie, până la ora 16:00. În aceeași zi pot fi depuse contestațiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 1 iulie.

Evaluare Națională 2014UPDATE 10:02.Elevii au avut de rezolvat două subiecte cu mai multe cerințe, notate în total cu 78 de puncte, zece puncte fiind acordate din oficiu. Alte 12 puncte au fost acordate pentru redactarea întregii lucrări, respectiv pentru unitatea compoziției, coerența textului, registrul de comunicare, stilul și vocabularul adecvate conținutului, ortografie, punctaje, vizibilitate și așezarea corectă a textului în pagină.

La primul subiect, elevii au primit un text la prima vedere – „Rânduri pentru Anul Nou”, de Ion Minulescu. Pe baza acestuia, elevii au avut de rezolvat cinci cerințe: sinonime pentru trei cuvinte, explicarea unei virgule, precizarea măsurii primelor două versuri ale poeziei, numirea a două trăsături ale genului liric și explicarea titlului.

Tot pe baza acestui text, absolvenții claselor a VIII-a au avut de redactat o compunere în care să-și exprime opinia despre semnificația mesajului poeziei semnate de Minulescu.

La subiectul al doilea, elevii au avut de rezolvat șase cerințe pe baza unui text publicistic la prima vedere, care vizau testarea capacității de a înțelege un text și cunoștințe de gramatică.

La ultimul punctul, elevii au avut de redactat o narațiune de 80-150 de cuvinte în care să povestească o întâmplare petrecută în timpul unui eveniment organizat la școală în cadrul căruia au întâlnit un scriitor contemporan.

Evaluare Națională 2014. Subiectele primite la examen:

Subiectele și baremul vor fi publicate pe edu.ro, după ora 15:00.

„Rânduri pentru Anul Nou”, de Ion Minulescu

Citeste mai mult: adev.ro/n7h6k6

Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30. Subiectele pentruEvaluare Națională 2014sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, din subordinea Ministerului Educației, în strictă concordanță cu programele pentru Evaluare, astfel încât să aibă un nivel mediu de dificultate și să permită rezolvarea lor în 120 de minute.

Evaluare Națională 2014. Rezultate slabe la simulare

Înainte de susținerea evaluării naționale elevii de clasa a VIII-a au fost testați în privința cunoștințelor pe care le au la limba română și matematică în cadrul unei simulări naționale. Rezultatele de la această simulare laEvaluare Națională 2014arată că 48,8% dintre elevii prezenți au obținut medii peste 5.

De asemenea, 66,95% dintre elevi au luat peste 5 la Limba română și doar 30,4% la Matematică. Scopul simulării a fost aducerea în atenția elevilor și a profesorilor lor a situației reale privind pregătirea înainte de evaluarea națională din vară. Rezultatele pe județe arată că cel mai ridicat procent la Limba română a fost Bucureștiului, unde 81,23% dintre elevi au obținut note peste 5, iar cel mai mic procent s-a înregistrat în județul Harghita – 38,72%. La Matematică, primul loc a fost ocupat tot de București, cu 46,38%, iar cel mai scăzut procent a fost în județul Caraș-Severin- 19,33%.

Evaluare Națională 2014.Ce s-a întâmplat în ultimii ani

În 2013, 75% dintre elevii care au participat la Evaluarea Națională au obținut note peste 5. Numărul elevilor care au luat peste 5 a fost cu aproape 10% mai mare față de 2012, când 66,12% dintre elevi au obținut note peste 5.

În 2011, 81,79% dintre elevi au obținut note peste 5, în 2010 – 85,97%, în 2009 – 88,90%, în 2008 – 89,93%, în 2007 – 77,96%, în 2006 – 67,16%, în 2005 – 62,39 și în 2004 – 71,38%.

Notele de laEvaluare Națională 2014contează în proporție de 75% pentru admitere

Față de anii trecut, rezultatele de laEvaluare Națională 2014vor conta mai mult pentru admiterea la liceu. Ministerul Educației a decis ca de anul acesta media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea națională, totul împărțit la patru)

Unde: MA = media de admitere; ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

Anul trecut, 75,91 la sută dintre elevi au obținut peste 5 la Evaluarea Națională, cu aproape 10 la sută mai mulți decât în 2012, potrivit datelor finale, înainte de rezolvarea contestațiilor, centralizate de Ministerul Educației. Ponderea candidaților cu medii peste 5 la Evaluarea Națională a scăzut cu 0,2 puncte, la 75,89 la sută, după soluționarea contestațiilor.

Evaluare Națională 2014.CALENDAR

23 iunie Limba și literatura română – probă scrisă

24 iunie Limba și literatura maternă – probă scrisă

25 iunie Matematica – probă scris

27 iunie Afișarea rezultatelor (până la ora 16)

27 iunie Depunerea contestațiilor (orele 16 – 20)

28 iunie-30 iunie Rezolvarea contestațiilor

1 iulie Afișarea rezultatelor finale după contestații

Gândul vă oferă în timp real toate informațiile despreEvaluare Națională 2014- calendar, subiecte barem și Rezultate Evaluare Națională 2014.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier