Expert militar american: Armata lui Vladimir Putin ar mai rezista doar 90 de zile

Publicat: 14 05. 2022, 20:57
Un expert militar american spune că armata lui Vladimir Putin ar mai rezista doar 90 de zile

Un expert militar american a afirmat că Rusia a suferit pierderi atât de mari în cele aproape trei luni de război în Ucraina încât n-ar mai putea să facă față frontului mai mult de 90 de zile. Sean Spoonts, redactor-șef al publicației de știri militare SOFREP, a explicat și de ce Vladimir Putin nu-și dorește o confruntare cu NATO.

Sean Spoonts a susținut că armata lui Putin în Ucraina nu va mai rezista mai mult de 90 de zile deoarece a suferit pierderi grele până acum și nu are cum să-și completeze trupele, tehnic și uman, suficient de rapid. Mai mult, parte considerabilă din arsenalul armatei ruse deja a ajuns pe frontul din Ucraina.

„Cred că rușii n-ar fi capabili să lupte mai mult de 90 de zile. La ce pierderi au, s-ar putea întinde doar până la 90 de zile”, a spus acesta, citat de NewsWeek.

O dovadă în plus că așa-zisa „operațiune militară specială” în Ucraina merge prost e că Putin a fost nevoit să mute unități și echipamente de la granița țării cu Mongolia, de la mii de kilometri distanță, și să le transfere în Ucraina.

„Asta-i disperare”, a subliniat Spoonts.

Expertul militar a mai afirmat că Rusia a suferit pierderi grele în conflictele terestre, la fel și în Marea Neagră și nu a reușit să obțină superioritatea aeriană.

Putin este speriat de o confruntare cu NATO

Sean Spoonts a mai declarat că nu crede că Vladimir Putin s-ar angaja într-un conflict direct cu NATO. Și asta deoarece 200-300 de avioane de luptă ale SUA ar putea lovi Rusia într-o săptămână.

La asta s-ar adăuga și forțele britanice, germane, franceze și poloneze. Ar fi o forță NATO „formidabilă” căreia Rusia n-ar putea să-i reziste.