Armata rusă s-ar fi retras din Harkov, deși în ultimele zile își intensificase bombardamentele în acest oraș

Armata rusă s-ar fi retras din Harkov, deși în ultimele zile își intensificase bombardamentele în acest oraș
Sursă foto - ARHIVĂ: Twitter
Publicat: 13/05/2022, 22:48

Armata rusă se retrage din Harkov, deși în ultimele zile îşi intensificase bombardamentele asupra acesui oraş, potrivit „The New York Times” (NYT), care citează surse oficiale ucrainene şi ale aliaţilor occidentali. Harkov este al doilea oraș ca mărime din Ucraina.

Potrivit surselor citate de cotidianul american, armata rusă a pierdut teren în ultimele zile în această regiune vecină cu Donbas.

În această zonă, Moscova a încurajat, în urmă cu opt ani, o rebeliune prorusă, iar cu doar câteva zile înainte de invazie a recunoscut două entităţi separatiste ca „republici independente”.

Dacă retragerea armatei ruse din Harkov se confirmă, atunci ar putea fi vorba de unul „dintre cele mai mari eşecuri suferite de Rusia de la retragerea sa din Kiev, luna trecută”, comentează NYT.

Kievul susține că Moscova îşi redirecţionează tot mai mult trupele către sud-estul teritoriului ucrainean, potrivit Adevărul.


Vă recomandăm și: VIDEO | De ce este important pentru ruși orașul ucrainean Harkov (DOCUMENTAR)


Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult