Amatorism crâncen în armata rusă. Pozițiile soldaților ruși sunt deconspirate de cartelele SIM pe care le folosesc în Ucraina

Amatorism crâncen în armata rusă. Pozițiile soldaților ruși sunt deconspirate de cartelele SIM pe care le folosesc în Ucraina
sursa foto: Twitter/Defence of Ukraine
Publicat: 13/05/2022, 18:23
Actualizat: 13/05/2022, 18:24

Soldații ruși se dau singuri de gol semnalizând și pozițiile pe care le ocupă în teatrul de război. Aceștia folosesc telefoane mobile cu roamingul activat și astfel devin o țintă ușoară pentru forțele ucrainene, potrivit Ziare.com

Pe rețelele sociale au apărut deja hărți cu zonele în care se află aglomerări mari ale pozițiilor ruse.

Harta – împărtășită de Dr. Mike Martin – arată punctul fierbinte al invaziei lui Putin în Ucraina, majoritatea SIM-urilor fiind localizate în estul și sudul țării. Când a vorbit despre publicarea hărții, Dr. Mike a spus „Nu e de mirare că rușii au fost țintiți cu atât de mult succes dacă aceasta este securitatea lor de comunicații.” Pur și simplu șocant de slabă pentru o armată modernă să fie atât de laxă.”

Unde au loc luptele

În nordul Ucrainei, un contraatac ucrainean a recucerit mai multe sate din zona de la est de Harkov. Dar, în timp ce forțele rusești se retrăgeau în regiune, trei poduri vitale pentru continuarea avansului ucrainean au fost aruncate în aer, arată imaginile din satelit ale BlackSky și ale Agenției Spațiale Europene.

În est, trupele ucrainene s-au retras din orașul Rubizhne din regiunea Luhansk după săptămâni de rezistență, potrivit mai multor rapoarte din zonă. Imagini video din oraș au arătat joi lupte intense la periferia industrială a acestuia.

În sud, armata ucraineană a declarat că Rusia folosește „aviația strategică” și întărește unitățile. În orașul Enerhodar, ocupat de forțele ruse de la începutul lunii martie, administrația regională a raportat vineri că „orașul aproape că nu mai are medicamente, iar ajutorul umanitar nu este întotdeauna disponibil”.

În Mariupol, oficialii ucraineni spun că soldații asediați la uzina siderurgică Azovstal au fost din nou supuși bombardamentelor rusești. Un consilier al primarului a declarat că trupele rusești ar putea încerca să înceapă atacuri terestre. Negocierile continuă pentru a încerca să extragă soldații răniți, potrivit viceprim-ministrului ucrainean, iar Kremlinul a declarat că președintele rus Vladimir Putin și cancelarul german Olaf Scholz au discutat despre evacuări.