Explozie urmată de incendiu, miercuri dimineață, într-un bloc din cartierul Giulești. Mai mulți locatari au fost evacuați, iar o fată de 14 ani s-a intoxicat cu fum (FOTO – VIDEO)

Publicat: 29 07. 2020, 17:13
Actualizat: 29 07. 2020, 20:02

O explozie urmată de un incendiu a avut loc, miercuri dimineață, într-un bloc cu opt etaje din cartierul Giulești. O fată de 14 ani s-a intoxicat cu fum și a primit îngrijiri medicale. În total, au fost evacuați șase locatari.

„Intervenim în Calea Giulești 42 unde s-a produs o explozie urmată de incendiu într-un apartament aflat la parterul blocului”, a anunțat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISU-BIF), în această dimineață.

În urma exploziei, au fost afectate și alte apartamente de la parter, iar la fața locului au acționat cinci autospeciale de stingere, Detașamentul Special de Salvatori și patru autospeciale ale SMURD.

Totodată, s-au constituit echipe de căutare-salvare pentru verificarea etajelor superioare unde s-a degajat mult fum. Pompierii au reușit să stingă incendiul și au deschis o anchetă, pentru afla cauza exactă a deflagrației.

Explozie într-un bloc din apropierea Bucureștiului! Un bărbat ar fi încercat să se sinucidă după ce soția l-a părăsit și a plecat cu copiii

Un bărbat din localitatea Popești-Leordeni, județul Ilfov, a încercat, recent, să se sinucidă în demisolul unui bloc după ce a fost părăsit de soție, în urmă cu două săptămâni, și aceasta ar fi plecat și cu copiii. Acesta ar fi pornit gazele, încercând să se sinucidă prin asfixiere.

„Polițiștii orașului Popești Leordeni au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că pe o stradă din orașul Popești Leordeni s-a auzit o bubuitură de la subsolul blocului.

La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii orașului Popești Leordeni pentru efectuarea de activități specifice, precum lucrători din cadrul ISUBIF pentru activități din competență.

În urma evenimentului a rezultat o victimă, respectiv un bărbat, în vârstă de 51 de ani, proprietar al apartamentului de la care s-ar fi produs explozia. Acesta a fost transportat cu ambulanța la o unitate medicală din București, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Polițiști Ilfoveni efectuează activități specifice pentru stabilirea cu exactitate a tuturor condițiilor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în cauză efectuându-se cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă”, au transmis autoritățile.

Incendiu puternic la un salon de evenimente din Otopeni. Flăcările se vedeau din Centrul Capitalei

Un incendiu puternic a izbucnit, marți, în bucătăria unui salon de evenimente din localitatea Otopeni, în județul Ilfov.

Incendiul, care se manifesta cu flacără deschisă pe 2.000 de metri pătraţi, cu degajări mari de fum, era vizibil din centrul Capitalei.

O casă din Suceava a luat foc, după ce a fost lovită de trăsnet

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava au fost solicitați, luni după-amiază, să intervină la o casă care a luat foc după ce a fost lovită de trăsnet, în comuna Stulpicani, satul Negrileasa, județul Suceava.