Femeia ucisă și arsă pe câmp făcea bani în cartierul VIP-urilor. În ce situație au amprentat-o polițiștii! (EXCLUSIV)

Publicat: 14 11. 2020, 18:00
Actualizat: 14 11. 2020, 18:05
Sabina Mircea era cunoscută de polițiștii bucureșteni încă de acum șase ani

Amprenta pe care anchetatorii au folosit-o ca s-o identifice pe  femeia ucisă și incendiată, la sfârșitul lunii trecute, pe un câmp din județul Giurgiu, exista în baza de date a autorităților române încă de acum șase ani. Deși criminaliștii au depus eforturi uriașe ca să poată reconstitui pielea de pe degetul ars al victimei, ancheta a fost întârziată mai multe zile din cauza faptului că sistemul informatic al Poliției nu ar fi funcționat.

Identificarea femeii ucise și arse pe câmp a fost o mare provocare pentru criminaliștii Poliției Române, mai ales că fără identitatea acesteia nu se putea constitui un cerc de suspecți, iar cercetările băteau, în mare măsură, pasul pe loc.

După ce au reușit că preleveze una dintre amprente, urma papilară trebuia introdusă în baza de date a Poliției Române, intitulată AFIS. Numai că, potrivit unor surse judiciare, tocmai atunci, baza de date s-a blocat din nou și nu ar mai fi fost operațională timp de două zile.

Sursele citate au precizat, pentru Gândul.ro, că deși în presă s-a vorbit despre faptul că Sabina Mircea fusese amprentată în Spania, unde ar fi fost prinsă la furat ori în timp ce se prostitua. În realitate aceasta fusese amprentată la Secția 1 Poliție, într-un context care arată încă o dată, viața plină de amărăciune a Sabinei.

Cerșea cu cu băiețelul bolnav în brațe

În realitate, tânăra femeie a fost găsită de un echipaj al Biroului de Ordine Publică în cursul anului 2014, când a fost găsită la cerșit, cu copilul în brațe, pe strada Radu Beller, din centrul Capitalei. La momentul respectiv, fiul ei Sabin, bolnav de autism, avea numai doi ani.

Chiar și după identificarea victimei, polițiștii au întâmpinat dificultăți în ceea ce privește indentificarea suspectului.  Cu toate că s-a creat un cerc de suspecți și au fost audiate peste 100 de persoane, autorul nu a fost încă prins.

Sabina Mircea lucra la la un salon de masaj erotic dar era și dansatoare la bară într-un club din Centrul Vechi.

La sfârșitul lunii trecute, cadavrul acesteia a fost găsit după ce un șofer de tir care a observat un incendiu pe un câmp situat între localitățile Ghimpați și Valea Plopilor, din județul Giurgiu a oprit sa stingă focul. Artunci a observat că era vorba despre trupul unui om și a sunat, îngrozit, la numărul de urgență 112.